Sürekli gelişen sohbet programları nedeniyle webcamlar artık her bilgisayarda bulunuyor. Oysa ki, bu kameralar aslında büyük tehditle karşı karşıya. Görüntülü konuşmayı daha kaliteli ve hızlı hale getiren sohbet yazılımları sayesinde, hemen her evde bir webcam bulunuyor. Çoğu insan bu kameraları kullanmasa bile sırf evinde bulunması için satın alıyor. shiftdelete.net'in haberine göre, sanal korsanların elinde bu kameralar bile birer silah haline gelebilir.

SOSYAL AĞLARLA ORTAKLAŞA ÇALIŞIYOR
İnternet'te bulunan, webcam hack programları sayesinde, kötü niyetli kişiler kameranızı ele geçirebilirler. Siz istemeseniz bile kamera çalışır ve görüntülerinizi ya da sesinizi başka bilgisayarlara ulaştırabilir. Bu sorunu aşmak için Genius yeni model web kamerasında özel bir sistem kullandı.

FaceCam 1320 adlı kamera, bu tarz saldırılara karşı kendini koruyan özel bir yazılıma sahip. 1.3 MP'lik cihaz, Windows 7, Linux ve MacOs işletim sistemlerinde çalışıyor. Kamera ayrıca sosyal ağlar ve sohbet programlarıyla uyumlu olarak hazırlanmış. FaceCam 1320, Facebook ve YouTube gibi kamera kullanılan sistemlerle entegre çalışan bir yazılıma sahip.