BBP Genel Başkanı Muhsin Yazıcıoğlu ve beraberindeki 5 kişinin helikopter kazası sonucu hayatını kaybetmesiyle ilgili bilgi kirliliği tartışmaları sürüyor.

BBP Genel Sekreteri Yalçın Topçu, sorunun kaynağı olarak Kayseri Valisi Mevlüt Bilici'nin açıklamasını işaret ederken, yaşamını yitiren İHA muhabiri İsmail Güneş'in kamerasının kaybolduğunu belirtti. Topçu, "Asıl sır kayıp kamerada" dedi.

Kaza ile ilgili teknik raporları önemsemediklerini belirten Topçu sözlerini şöyle sürdürdü:

"Parti olarak savcılığa dilekçemizi verdik. Devletle sokakta kavga etmeyeceğiz ama bu olayın aydınlatılmasını istiyoruz. Bizim asıl istediğimiz İHA muhabirinin kamerasının bulunması. Kameranın kamerası bulunursa, olayın bilinmeyenleri de aydınlanacaktır diye umuyoruz."

8 GÜN SONRA GELEN İPTAL

Öte yandan habercilikte benzerine ender rastlanan bir olay meydana geldi ve Anadolu Ajansı, 8 gün sonra vali Bilici'nin açıklamasıyla ilgili haberini iptal etti. Ajanstan yapılan duyuruda, "Kayseri Valisi Bilici: 'Muhsin Yazıcıoğlu yaralı, şuuru açık, henüz hastaneye kaldırılmadı' başlığıyla yayımlanan haberimiz, resmi makamlardan kesin teyidi alınamadan oluşturulduğundan iptal edilmiştir" denildi.

ALMANYA VE ABD'DEN İKİ HEYET ÇAĞIRILDI

BBP Genel Başkan Yardımcısı Ahmet Şanverdi, helikopter kazası ile ilgili kuşkular nedeniyle tüm seçenekleri göz önünde tuttuklarını söyledi. Şanverdi, "Kazanın araştırılması için ABD ve Almanya'dan kaza kırım konularını araştırmakta uzman iki heyetin davet edildi. Kazayı bu uzmanlar da araştıracak" dedi.

SABAH