Tunceli Bağımsız Milletvekili Kamer Genç, tatilini geçirmek için geldiği Muğla'nın Fethiye ilçesinde geçmişte birlikte siyaset yaptığı arkadaşlarını ziyaret etti.
Fethiye'de Demokrat Parti ve Cumhuriyet Halk Partisi'nden eski milletvekili arkadaşları ile hasret gideren Milletvekili Genç, yerel seçim ve sıcak gündemi değerlendirdi.

Tunceli Bağımsız Milletvekili Kamer Genç, Mart 2009 yerel seçimlerinde iktidar partisi olduğu için AK Parti'yi şanslı gördüğünü saklamazken, vatandaşlara AK Parti'ye şans vermemeleri çağrısında bulundu. Şimdiye kadar yapılan seçimlerde iktidar olan partinin güçlü parti olarak görüldüğünü anlatan Genç, şöyle konuştu: "Millet iktidar partisine oy veriyor. Bana göre, önümüzdeki dönemde AK Parti'ye oy vermek demek bu memlekete ihanet etmek demektir. Vatandaşlarımızın gerçekleri göz ardı etmemesi lazım. Rejim
sorunu var. AK Parti'nin çok fazla oy alması rejim sorununu pekiştirir. Ayrıca mesela Deniz Feneri yolsuzluğunda maalesef vatandaşların dini duyguları istismar edilerek vatandaştan çaldıkları paraları AK Parti'nin çok yakın adamları bir özel servet kaynağı olarak kullanmışlardır. Bu bir vicdani mesele olması yanında Türkiye Cumhuriyeti yasalarına göre bunların hesabını sormak lazım."

Dünyayı sarsan ekonomik krizle ilgili sorulara da değinen Genç, alınacak önlemlerle yaşanması muhtemel sıkıntıların hafifletilebileceğini, yakın gelecekte Türkiye için ekonomik kriz öngörmediğini söyledi. Türkiye'de günümüzde bankaların yüzde 60'ının yabancıların eline geçtiğini anlatan Genç, sözlerine şöyle devam etti: "2002 mali krizinde Türkiye yeteri kadar servetini kaybetmişti. Bankalar bugün biraz daha disiplin içerisinde yürüyor. Alınan bu tedbirler nedeniyle bankacılık sistemi sağlıklı zemine
oturmuş durumda. Ama yine de Türkiye'de krizin boyutlarını ve faturasını önümüzdeki dönemde yaşayarak göreceğiz. Sıkıntıların ne derecede olacağını görmek için biraz beklemek lazım. Bankalar bol keseden dağıtmazsa, vatandaşın paralarını birileri hortumlayıp cebine indirmezse benim gördüğüm kadarı ile kısa dönemde bir kriz yok."

PARTİ KURACAK

Fethiye'de gittiği her yerde büyük ilgi ile karşılaşan Tunceli Bağımsız Milletvekili Kamer Genç, parti kurma düşüncesi olduğunu, ancak Mart 2009 yerel seçimi sonucunu gördükten sonra bu konuda adım atacağını haber verdi. Milletvekili Genç konuya ilişkin şunları söyledi: "Bağımsız bir milletvekiliyim. Bana kimse belediye başkanlığı teklifi getirmiyor. Zaman içerisinde bakalım. Mahalli seçimler geçsin. Ondan sonra parti kurup kurmama kararımı vereceğim. Halkın asaletidir. Halk politikacıları izliyor. Ülke
için memleket için faydalı bir takım çalışmalar yaptığını görürse candan kucaklıyor ve seviyor. CHP'nin Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgelerinde yerel seçimde oy alabilmesi için bölge insanını kucaklaması lazım."