ANKA

TBMM Genel Kurulu"nda Nükleer Güç Santrallerinin Kurulması ve İşletilmesi ile Enerji Satışına ilişkin tasarı görüşmeleri sırasında, tasarının maddeleri üzerinde oylamaya geçilirken, Tunceli Milletvekili Kamer Genç"in, “Bu görüşme İçtüzüğe aykırı” diyerek söz istemesi üzerine sinirlenen Meclis Başkanvekili Eyüp Cenap Gülpınar, Genç'i Genel Kurul Salonu'ndan kovdu.


Genel Kurul'da Nükleer Güç Santrallerinin Kurulması ve İşletilmesi ile Enerji Satışına ilişkin tasarı görüşmeleri sırasında Kamer Genç, “Bu görüşme İçtüzüğe aykırı” diyerek söz istedi. Bunun üzerine oturumu yöneten Meclis Başkanvekili Gülpınar, Genç'e sinirlenerek “İçtüzüğü hep siz ihlal ediyorsunuz. İçtüzüğün bana verdiği yetkiyle sizi dışarı çıkarıp atarım. Sizi ikaz ediyorum son defa söylüyorum” dedi.

Uyarılarına rağmen itirazlarını sürdüren Kamer Genç"e Başkanvekili Gülpınar, “Çık dışarı, idare amirleri Kamer Genç"i dışarı çıkarın. Her gün İçtüzüğü çiğneye çiğneye ayaklar altına aldın. Sizinle bunun müzakeresi dışarıda yapılsın. Sizi çıkarırım, atarım dışarı. İzah ediyorum, bu birleşmeden çıkarırım bak, son defaya söylüyorum” diye karşılık verdi.

Bunun üzerine birleşime 10 dakika ara verildi.

GENÇ'İ DIŞARI ÇIKARAMADILAR

Gülpınar'ın uyarıları üzerine TBMM idare Amirleri ve tüm partilerden Grup Başkanvekilleri Genel Kurul Salonu'ndan dışarı çıkarmak için Genç'i uzun bir süre ikna etmeye çalıştılar. Ancak Genç, birleşim başlayıncaya kadar İç Tüzük Gereği Genel Kurul Salonu'nu terk etmedi. 10 dakikalık aranın ardından oturuma başlatmak üzere Genel Kurul Salonuna gelen Başkanvekili Gülpınar, Genel Kurul sıralarında oturan Genç'e bir süre baktıktan sonra birleşimi açtı. Kamer Genç, bunun üzerine Genel Kurul salonundan çıktı.