Kamacı, gazetecilere yaptığı açıklamada, Büyük Menderes Havzası'nın en sonunda bulunan Didim'de atık su sorununu yıllar önce kurulan arıtma tesisiyle giderildiğini hatırlattı. 
     Bunun yeterli olmadığını, arıtmadan geçen atık suyun biyolojik yöntemle de arıtıldıktan sonra açık denize verilmesi gerektiğini ifade eden Kamacı, bunun için Atık Su Arıtma Tesisi Deniz Deşarj Hattı Projesinin başlatıldığını ve çalışmaların yüzde 70'inin tamamlandığını, 30 gün içinde de bitirileceğini söyledi. 
     Atık suyun temiz olarak denize akıtılıyor olmasına karşın, insanların rahatlaması açısından bu suları şimdi 745 metre açıktan ve 22 metre derinliğe deşarj edeceklerini ifade eden Kamacı, ''Bunun için 500 bin liraya mal olan 745 metrelik özel çelik boru aldık ve çalışmalara 2 ay önce başlandık. Şu ana kadar çalışmaların %70'i tamamlandı. 30 gün içinde ise çalışmaların tamamlanması bekleniyor'' diye konuştu. 
     Sina İnşaat Şantiye Görevlisi Mesut Dönmez ise 450 metresi karada, toplamda 745 metrelik boru döşemesi yapılacağını belirterek, 745 metrelik açığa ulaşıldığında 22 metrelik derinlikte deşarj yapılacağını kaydetti.