KÜÇÜCÜK bir yürekten büyüklere kocaman ders... Bundan 5 ay önce mide bulantısı ve kusma şikayetiyle hastaneye giden 10 yaşındaki Ömer Faruk Güllaç, kalp yetmezliği hastalığına yakalandığını ve kalbinin en fazla bir yıl dayanabileceğini öğrendi. Bu kötü haber üzerine ailesiyle birlikte Antakya'dan Ankara'ya gelen Ömer, hastanede kendisine uygun bir kalp beklemeye başladı.
 
ANNEDEN HERKESE ÇAĞRI
 
Organ nakil listesinin öncelikli hastalar bölümünde sıraya giren küçük çocuk, şimdi umutla doktorların "nakil olma zamanı geldi" diyeceği günü hayal ediyor. Minik Ömer, organ bağışı konusunda büyüklere de örnek olacak mesaj veriyor: "İyileşebilmem için kalp nakli olmam gerek. Birisi bana kalbini bağışlarsa çok mutlu olurum. Şayet yaşarsam ben de organlarımı bağışlayacağım." Ömer'in annesi Hüsne Güllaç ise "Birçok beden toprak olacağına can olsun. Ne olur organ bağışı yapın" diye konuştu.
 
POLiS OLACAK
 
RAHATSIZLIĞI nedeniyle okuluna gidemeyen Ömer Faruk, büyüdüğü zaman suçluları yakalamak için polis olmak istiyor. İlköğretim okulu 4. sınıf öğrencisi olan küçük çocuk, ders çalışmayı çok sevdiğini anlatarak, bir an önce iyileşerek hastaneden taburcu olmayı, okuluna dönmeyi ve arkadaşlarıyla oyun oynamayı beklediğini söylüyor. Küçük Ömer, hastane odasına kendisine destek olan doktor ve hemşirelere de çok teşekkür ediyor.
 
takvim