Cumhuriyet Anadolu Lisesi tarafından hazırlanan anma protokolüne başta İlçe Kaymakamı Mehmet Demirezer ve eşi Derya Demirezer ile Garnizon Komutanı Kur. Alb. Sıddık Çoban olmak üzere Söke Belediye Başkanı Necdet Özekmekçi"nin eşi Zümrüt Özekmekçi, siyasi partilerin temsilcileri, daire müdürleri, çeşitli sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, öğretmen ve öğrenciler katıldı.
Anma programı Söke Cumhuriyet Anadolu Lisesi Müdürü Levent Yıldız"ın konuşması ile başladı. Okul Müdürü Levent Yıldız konuşmasında; “10 Kasımları geleceğe atılacak adımlar için esin kaynağı haline getirmeliyiz. 10 Kasımlar ağlamak, Ulu Önder"in kalıplaşmış sözlerini söylemek değil; anlamak, yorumlamak ve yaşatmaktır. 10 Kasımlar kahvehanelerde konuşmak değil, laboratuarlarda bilim adına sabahlamaktır. 10 Kasımlar boş sözlerle avunmak değil; Mustafa Kemal Atatürk"ün izinden yürümektir” dedi.
Daha sonra günün anlam ve önemini belirtmek üzere konuşmayı okulun tarih öğretmenlerinden Ahmet Öztürk yaptı. Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk"ün hayatının kitaplara sığmayacak bir yaşam öyküsü olduğunu belirten Öztürk; “Yaşadığı yüzyıla damgasını vurmuş bir lider olan Atatürk"ün yaşamı, Türk Milletinin yaşanmış gerçek öyküsüdür” dedi.
Yapılan konuşmaların ardından anma programı Atatürk"ün yaşamından, Türk Milleti"nin İstiklal mücadelesinden kesitlerin yer aldığı "Kalpaklı Süvari" adlı oratoryo gösterisi ile devam etti. Okul öğretmen ve öğrencileri tarafından hazırlanan oratoryo gösterisi izleyenlerin büyük beğenisini toplarken; yoğun alkış aldı.