Ulu Önder Atatürk"ün naaşı başında nöbet tutma şerefine ulaşmış 1915 yılı Aydın"ın Köşk ilçesi doğumlu Emekli Kurmay Albay Hilmi Aydınçer hayatını kaybetti. Mustafa Kemal Atatürk"ün 10 Kasım 1938 yılındaki ölümünden sonra Dolmabahçe Sarayı"ndaki naaşı başında nöbet tutan 1000 kılıçlı teğmenden biri olan Emekli Topçu Kurmay Albay ve eski Aydın Milletvekili Hilmi Aydınçer evinde geçirdiği kalp krizi sonucu 94 yaşında hayata veda etti.
1960 ihtilali sonrası emekli olduğu askerlik görevinin ardından Adalet Partisi"nin Aydın"daki kurucuları arasında yer alan Aydınçer hemen akabinde Aydın Milletvekili olarak da görev yaptı. Aydın Merkezdeki Bey Camiin"de askeri törenle son yolculuğuna uğurlanan Hilmi Aydınçer"in cenazesi İstanbul"da Zircirlikuyu Mezarlığındaki aile kabristanına defnedilecek.
Emekli Kurmay Albay ve eski Aydın Milletvekili Hilmi Aydınçer için Bey Camiin"de düzenlenen cenaze merasimine askerlerin yanı sıra Aydın Belediye Başkanı İlhami Ortekin, DP Aydın Merkez İlçe Başkanı İbrahim Pehlivan ve vatandaşlar katıldı.