Didim Belediye Düğün Salonunda yapılan seminere ADÜ Tıp Fakültesi Öğretim Görevlisi Doç. Dr. Ceyhun Ceyhan konuşmacı olarak katıldı. Seminere Didim Kent Konseyi Başkanı Osman Ayyıldız ve az sayıda Didimli katıldı.
Seminere slayt eşliğinde bilgiler aktaran Doç.Dr Ceyhun Ceyhan, “Vücudumuzda zaman zaman göğüs ağrısı şeklinde ortaya çıkan bulgular, kalp krizininde belirtisi olabilir. Vatandaş sanki göğsüme baskı yapıyorlar, şikayetiyle bize başvurur. Karın ağrıları da kalp krizinin belirtisi olabilir. Burada en önemli olgulardan biri de damarların tıkanıklığı; tıkanan damarlarda hücreler yenilenmediği için kalp krizi ortaya çıkar” dedi.
Kalp Krizindeki ölümlerin yüzde 50"sinin ilk 1 saat içinde gerçekleştiğinin altını çizen Ceyhan “Kalp krizi geçiren bir kişiye ilk 6 saatte müdahale edilmelidir. Doğru tanı, gerekli tedavi ve yerinde müdahale de krizin önüne geçilmesi anlamında büyük önem taşır. Kalp krizinde ölümlerin yüzde 50"si ilk 1 saat içinde gerçekleşmektedir. Bu nedenle saydığımız müdahalelerin zamanında yapılması ve kişiye bakan doktorunda bu konuda uyanık ve dikkatli olması da hasta açısında diğer bir önemli bir tanıdır. Ayrıca Yaşlılık ve Şeker hastalarında kalp krizi daha fazla görülür. Bazen bu kişilere anjiyo yapılır. Anjiyo, bir kesin tedavi değil, bir tanıdır .Biz anjiyo ile kalp ve damarların durumunu ışınlarla tespit ederiz” şeklinde konuştu. -iha