CHP İzmir Milletvekili Aytun Çıray, vatandaşların en çok işsizlik, terör ve hastanelerdeki uygulamalardan şikayet ettiğini belirterek, ‘Uçakta karşılaştığım bir AKP’li milletvekili söyledi. Kalp krizi geçiriyor, acil hastaneye gidiyor, beklediği ilgiyi göremeyince paniğe kapılıyor ve bir bakanı arıyor, devreye sokuyor’ dedi. 
 
Kılıçdaroğlu’na rapor 
ANKA’ya konuşan CHP İzmir Milletvekili Aytun Çıray, kendi seçim bölgesinde yaptığı çalışmaları bir rapor halinde Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu’na sunacağını söyledi. Vatandaşlardan en çok iş talebi aldığını ifade eden Çıray, ‘Olağanüstü sayıda işsiz var. Üniversite mezunu işsiz çok. İş arayanlar arasında iki üniversite mezunu olanlar bile var’ dedi.
 
‘Üniversite mezunu ‘temizlik bile yaparım’ diyor’ 
İş bulamayan üniversite mezunlarının taşeron firmalarda ‘her işi yaparız’ durumuna geldiğini vurgulayan Çıray, ‘Üniversite mezunu, 'hastanelerde temizlik bile yapabilirim' diyor” dedi. 
 
!İşsizlik boşanma nedeni'
Kendisini arayan işsiz vatandaşların neredeyse yarısının geçim sıkıntısı nedeniyle yuvasının dağılma noktasına geldiğini ifade ettiğini belirten Çıray, ‘İşsizlik nedeniyle evlenemediğini belirtenler de var’ dedi. 
 
'İkinci sorun terör'
İkinci sorunun terör olduğunu ifade eden Çıray, ‘Ülkenin birlik ve bütünlüğü konusunda endişelerle karşılaşıyoruz. ‘Özerklik’ talepleri buradaki insanları rahatsızlık ediyor. Bu taleplerin anlamlarını çözemiyorlar. Güvenlik güçlerinin moralinin bozuk olduğunu düşünüyorlar. Hala açılımın ne olduğunu anlayabilmiş değiller.’ 
 
'Yeni anayasayı soran yok' 
Yeni anayasa konusunda bir talep ve soruyla karşılaşmadığını ifade eden Çıray, vatandaşlar arasında borç ödeyememe korkusu olduğuna da dikkat çekti. Kredi alan sabit gelirli insanlarda kredi kartı borcu nedeniyle borç ödeyememe korkusu oluştuğuna işaret eden Çıray, “İnsanlarda panik var” dedi. 
 
Yargıya karşı bir güvensizliğin de olduğunu kaydeden Çıray, ‘Vatandaşlar, ‘mahkeme kapısında sürünüyoruz’ diyor’ dedi. 
 
Cumhuriyetin nitelikleri 
‘İzmir aynı zamanda cumhuriyetin nitelikleriyle ilgili tartışmadan rahatsız’diyen Çıray, ‘İzmir halkını çok tedirgin ediyor. İzmirliler rejim tartışması istemiyor. Demokrasi talepleri var’ dedi. 
 
Hastaneler 
Vatandaşların hastanelerde sorun yaşadığına dikkat çeken Çıray, bu konuda kendisine de sık sık taleplerin geldiğini söyledi. İntihar eylemi olan depresyon vakasında 15 yaşındaki gencin annesinin kendisini aradığın belirten Çıray, ‘Birkaç hastane gezdik. Bizim müdahalemiz olmasaydı intihar vakası gerçekleşecekti’ dedi. 
 
‘Kalp krizi geçiren vekil bakanı aramış’ 
Uçakta AKP’li bir milletvekilinin yaşadığı sağlık sorunu nedeniyle yaşadıklarını anlattığını ifade eden Çıray, ‘Uçakta bir AKP’li milletvekili bana söyledi. Kalp krizi geçiriyor. Acil hastaneye gidiyor. Beklediği ilgiyi göremeyince paniğe kapılıyor, bakanı arıyor ve devreye sokuyor. Yaşadığı problemi aşabilmek için bir bakanı arıyor’ dedi.(ANKA)