Kalp krizi geçiren insanların yaşadığı yoğun ölüm korkusu, uzun dönemde sağlığın kötüleşmesine deden oluyor. İngiltere’de yapılan bir araştırma, kalp krizi esnasında şiddetli ölüm korkusu yaşayan insanların daha kötü bir sonuçla karşı karşıya kalabileceğini öne sürdü.

BBC’ye göre, İngiltere’de Imperial Üniversitesi tarafından yürütülen bir araştırma, kalp krizi boyunca çok stresli olan insanların kanlarındaki vücutta iltihap süreci ile bağlantılı kimyasal belirti düzeyinin daha yüksek olduğunu ve ölüm korkusunun daha kötü bir sonuca neden olduğunu ortaya çıkardı.

Gazete, 208 hastaya kalple ilgili şiddetli bir olaydan sonra korku düzeyleri oranının sorulduğu araştırmada, aynı zamanda kalp krizinden üç hafta sonra kalp değişim oranı ve vücudun strese gösterdiği tepkiyle ilişkili kortizol stres hormonunun da ölçüldüğünü belirtti.

Avrupa Kalp Dergisi yazarlarının yükselen iltihabın uzun dönemde sağlığın kötüleşmesine neden olabileceğini söylediklerine dikkat çekilen haberde, araştırmada çalışan İngiliz Kalp Kurumu Psikoloji Profesörü Andrew Steptoe’nin, “Yüksek iltihap tepkilerinin kalbe zarar verdiği biliniyor ve başka bir kalp krizi gibi uzun dönemli kalp problemleri riskini artırıyor” ifadelerine yer verildi.

Ayrıca haberde, ölüm korkusunun sadece duygusal bir tepki olmadığına ve şiddetli bir kalp krizi boyunca biyolojik değişimlerle ölüm korkusunun bağlantısına dikkat çeken Profesör Steptoe’in, “Bu bir gözlem çalışmasıdır. Bundan dolayı insanların korkularının üstesinden gelmesi için yapılan yardımların klinik görünümü nasıl etkileyeceğini bilmiyoruz” sözleri vurgulandı.