Balıkesir Belediyesi'nin toplu açılış ve temel atma törenine katılan MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, "Şehirlerdeki hain suikastlar, gözü dönmüş canlı bombalar, şerefsizce yapılan kalleş saldırılar milletçe sabrımızı taşırmak üzeredir. Terör şebekesi, arkasında duran unsurlar, siyasetteki uzantıları, canilere kol kanat geren mihraklar, Türk milletinin azametiyle tanışmalıdır. Türkiye teröre karşı tek yumruk olmalıdır" dedi.


MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Balıkesir Belediyesi tarafından düzenlenen toplu temel atma ve açılış törenine katıldı.

Bursa'dan karayolu ile Balıkesir'e gelen Bahçeli, ilk olarak MHP İl Başkanlığı ve belediye başkanlığını ziyaret etti. Bahçeli, basına kapalı yapılan ziyaretlerden sonra Balıkesir Belediyesi tarafından Kurtdereli Spor Salonu'nda düzenlenen törene katıldı. MHP Genel Sekreteri İsmet Büyükataman ve çok sayıda partilinin katıldığı tören, Balıkesir Belediye Başkanı İsmail Ok'un konuşması ile başladı. İki yıl 7 ay önce göreve geldiklerini söyleyen Başkan Ok, göreve geldiklerinde belediyenin 240 milyon TL'ye yakın borcu olduğunu, şimdi ise borç miktarının 200 Milyon TL'ye düştüğünü belirtti. Belediyede görevli personelin 9 ikramiyesinin ise ödendiğini kaydeden Başkan Ok, Balıkesir'e yeni yapılacak hizmet ve projeler hakkında da bilgiler verdi. Yapımı tamamlanan Hayvan Pazara'nın 2.5 milyon TL'ye mal olduğunu ifade eden İsmail Ok, yeni Hayvan Pazarı'nın Ege ile Marmara Bölgesi'nin en büyük ve modern hayvan pazarı olduğunu söyledi.

"GÜVENİNİZİ BOŞA ÇIKARTMAYACAĞIZ"

Açılış töreni öncesi yaklaşık 3 bin Balıkesirliye seslenen MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, "Balıkesir seçimlerde bizlere güvenerek oy verdi. Bizde onların güvenini ve takdirini boşa çıkartmayacağız. Belediyemiz hizmetleri ile Balıkesirlilere olan vefa borcunu ödüyor, ödeyecektir. Belediyemizin ve hizmetlerinin MHP'li yönetimden sonra ne duruma geldiğini herkes görüyor. Bu çalışmalarından ötürü Sayın İsmail Ok ve ekibini kutluyorum" dedi.

Bu bölgenin milletçe sahip olunan önemli değerleri yaşattığını vurgulayan Bahçeli, "Dan 88. yıl dönümünü kutladığımız cumhuriyetin öncesi ve sonrasıyla aziz hatıraları bu şehrin her yanına sinmiş ve derin izleri manevi atmosferine hakim olmuştur. 'Ne Mutlu Türküm' demenin iftihar edilecek bağlığına Balıkesir çok şükür ki, maliktir" diye konuştu.

"SİZLERİN DESTEĞİYLE HER İHANETİ DİZE GETİRECEĞİZ"

Milli ve manevi kıymetleri yücelten herkesle birlikte olup, geleceğe birlikte yürüyeceklerini ifade eden Devlet Bahçeli, "Bizde ayrılığa, küslüğe, hizbe ve kavgaya geçit yoktur. Bölünmeye, dağılmaya, bin yıllık kardeşlik hukukunu bozmaya asla onay yoktur. Bilinsin ki, Türk milletiyle kimin husumeti varsa bizim de onlarla hesabımız olacaktır. Türk milletine kimin kini varsa, bizim de onlara büyük bir öfkemiz bulunacaktır. Unutulmasın ki, milliyetçi hareketin varoluş ve anlam gayesi aziz milletimizdir. Bu muhterem tarihsel kudreti, paha biçilmez hazineyi ve muazzam sosyolojik değeri Allah'ın izniyle tahrip ettirmeyeceğiz, yıkıma uğratmayacağız. Bunu da sizlerden aldığımız güçle yapacağız. Sizlerin desteğiyle ve himayesiyle her ihaneti dize getireceğiz. Çözülmemizi bekleyenler, parçalanmamızı gözleyenler boşuna uğraşmasın. Cumhuriyeti tasfiye etmek için fırsat kollayanlar, Türk milletini alt kimlikler arasında taksim ederek kutlu varlığını sona erdirmek için ortam hazırlayanlar, boşuna heveslenmesin. Asla başaramayacaklar, asla emellerine muvaffak olamayacaklardır. Çünkü biz varız ve Balıkesirli kardeşlerimle yek vücut olarak saldırıları bertaraf etmeye Allah'ın izniyle hazırız ve yeterliyiz'' şeklinde konuştu.

"TÜRK MİLLETİ GEREKLİ DUYARLILIĞI GÖSTERMİŞTİR"

Konuşmasında Van'da yaşanan deprem felaketi ve terör saldırılarına da değinen Bahçeli, Türk milletine başsağlığı diledi.

Bölücü canilerin hain saldırılarının herkesi derinden üzdüğünü ve ayaklandırdığını belirten Bahçeli, Van'daki deprem felaketinin bir başka vahim hadise olarak kendisini gösterdiğini dile getirdi. "Yüzlerce vatandaşımız bu afette hayatını kaybetti, binlercesi de yaralandı. Acımız büyüktür. Allah, depremde vefat eden tüm kardeşlerimden rahmetini ve mağfiretini esirgemesin" diyen MHP lideri Devlet Bahçeli, şöyle devam etti:

"Türk milleti el ele vererek Van'daki enkazı kaldırmak ve açılan yaraları tedavi etmek için gerekli duyarlılığı göstermiştir.

Yapılan yardımlar bunun göstergesidir. Türkiye bir bütündür ve doğusu ile batısı ile yaşanan tüm acılar acımızdır. Her aile bir aileye, her anne bir anneye, her baba bir babaya, her genç bir gence, her çocuk bir çocuğa kardeşlik ruhuyla el verirse bir hacmi ve boyutu ne olursa olsun her türlü sıkıntıyı aşarız, her güçlüğü yeneriz."

TERÖRLE MÜCADELE ARTMALI

Son günlerde yaşanan terör saldırılarına da değinen Devlet Bahçeli, Çukurca'daki terör vahşetinin sonrasında da saldırıların devam ettiğini belirterek, "Şehirlerdeki hain suikastlar, gözü dönmüş canlı bombalar, şerefsizce yapılan kalleş saldırılar milletçe sabrımızı taşırmak üzeredir. Bu kanlı tezgahın son bulması ve terör maşalarının yok edilmesi veya ele geçirilmesi için aymazlığa, gaflete ve mazeretler bulmaya tahammülümüz yoktur. Türkiye teröre karşı tek yumruk olmalıdır. Hükümet terörle mücadelede kararlılığını devam ettirmeli ve terörle mücadele için yeni yollar denenmelidir" şeklinde konuştu.

Konuşmasında peşmergelerle ilgili değerlendirmede bulunan Bahçeli, "PKK'yı terör örgütü görmediklerini itiraf eden Irak'ın kuzeyindeki peşmerge yönetimine halen dersi verilmedi. Fitnenin başı oradadır. Canileri himaye eden, koruyup üstümüze salan bataklık oradadır. Terör örgütünün kampları, inleri peşmerge reisinin kontrol ve gözetimindedir. Partimizin ısrarla söylediği, Milli Güvenlik Kurulunca da sonunda kabul edilen Irak'ın kuzeyindeki terörist mevcudiyeti bitirilmeden bize rahat yüzü yoktur. Terör şebekesi, arkasında duran unsurlar, siyasetteki uzantıları, canilere kol kanat geren mihraklar, Türk milletinin azametiyle tanışmalıdır" dedi.

BAHÇELi'YE BALIKESİRSPOR FORMASI

Konuşmaların ardından MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Balıkesir Hayvan Pazarı, Trafik Eğitim Parkı, 30 Çocuk Parkı ve Karesi Alışveriş Merkezi ile 3 bulvarın açılışlarını yaparken, Özürlüler Parkı, Yeni Mezarlık ve 22 çocuk parkı ile spor sahasının ise temel atma törenini gerçekleştirdi. Balikesir Belediye Başkanı İsmail Ok, toplu temel atma töreninin ardından Devlet Balçeli'ye, Yağcıbedir halısı ve Balıkesirspor forması hediye etti.

habertürk