Toplantıda AK Parti İlçe Başkanı Mehmet Uyguntüzel ve İl Genel Meclisi Üyesi Kenan Özcan özeleştirilerde bulundu. Türkiye genelinde iller bazında oluşturulan 26 kalkınma ajansı bulunduğunu, gelecekte illerin kalkınması ve yatırımların yapılmasında önemli yeri olacak kalkınma ajanslarının çok önemli olduğunu belirten Söke AK Parti İlçe Başkanı Uyguntüzel; Söke olarak bu oluşumu geriden takip ettiklerini, konsey içinde gerektiği şekilde yer alınamadığını açıkladı.

İlçe yönetim kurulu üyelerinin de katıldığı basın toplantısında kalkınma ajansları ile ilgili bilgi veren AK P arti İl Genel Meclis Üyesi Kenan Özcan; Aydın ilinin TR 22 bölgesinde Muğla ve Denizli illeri ile birlikte yer aldığını, 3 ilin 100 kişilik toplam konsey üyesi içinde Aydın ilinin 34 üye ile temsil edildiğini söyledi. Konseyde Söke ilçesi Söke Belediyesi, Söke Organize Sanayi Bölgesi (OSB), Ege Çiftçiler Derneği (EÇD), Söke İş Adamları Derneği (SİDER) tarafından temsil edildiğini dile getiren AK Parti İl Genel Meclis Üyesi Kenan Özcan; Söke"yi temsil eden kurumların Aydın Valiliği"nde tayinden dolayı oluşan boşlukta İl Planlama Müdürü Sabahattin Azizi tarafından belirlendiğini, ancak özellikle Söke Belediyesi ve Söke OSB" dışında kalan EÇD ve SİDER"in neye dayanarak belirlendiğini anlayamadığını söyledi. Konseyde Aydın ilinin en büyük sivil toplum kuruluşlarından Söke Ziraat Odası"nın veya Söke Ticaret Odası ve Ticaret Borsası gibi kurumların olması gerektiğini dile getiren Kenan Özcan; tüm oluşumlar yapılırken Söke olarak konuya ilgisiz kalındığını söyledi. Kendilerinin işlerinin yoğunluğu nedeniyle ilgilenemediklerini ancak kalkınma ajansları ile ilgili Söke"de çeşitli zeminlerde bilgilendirmeler yaptıklarını söyledi.

Göreve gelen konseyin 4 yıllığına seçildiğini ve bundan sonraki süreçte Söke olarak kalkınma ajansı oluşumu içinde daha fazla nasıl yer alabileceği konusunda çalışma yapılması gerektiğini belirten Özcan; “Önümüzdeki günlerde kalkınma ajanslarında istihdam edilmek üzere uzman personel alımı yapılacak. Söke"nin, Aydın"ın geleceğine yön verecek kalkınma ajansı içinde alanlarında akademik kariyer yapmış, eğitim almış Sökeli isimler görev almalı. 30 kişilik kadroda Sökelilerin sayısı çok olmalı” dedi.

Siyasi ayrım gözetmeksizin tüm siyasi partiler ve sivil toplum kuruluşlarının bu konunun takipçisi olmaları gerektiğini belirten AKP İl Genel meclis Üyesi Kenan Özcan; konseyde Söke"yi temsil eden Söke Belediyesi, Söke OSB, SİDER ve EÇD"nin katıldıkları toplantı ile ilgili tüm Söke"yi aydınlatmaları gerektiğini söyledi.

Kalkınma ajanslarının önemli bir konu olduğunu ancak bu konuda Söke olarak geri kalındığını belirten AK Parti İlçe Başkanı Mehmet Uyguntüzel, kendilerinin de bu konuyla ilgili basın toplantısını iki ay önce yapmalarının gerekli olduğunu ancak yapmadıklarını söyledi. İl Genel Meclis Üyesi Kenan Özcan “işlerimiz yoğundu ilgilenemedik” derken; konuyla ilgili hatalarını kabul eder bir tutum içinde bulunarak açıklama yapan İlçe Başkanı Mehmet Uyguntüzel; “Biz suçluysak, bizim kadar herkes suçlu. Bu Söke"nin, bizim, herkesin hatası. Duyurulma ve takip konusunda hata yapıldı ancak toplantıya katılan konseyde yer alan kurumlar da bilgi vermiyor. Artık bundan sonraki süreçte kalkınma ajansına alınacak 30 kişilik kadroda Sökeliler söz sahibi olsun” diye konuştu.