Kocabaş, AA muhabirine yaptığı açıklamada, incirin Aydın'ın simge ürünü olduğunu, yaklaşık bir ay önce başlayan incir hasadının eylül ayı sonuna kadar devam etmesinin öngörüldüğünü kaydetti. 
     İncirin önemli bir tarım ürünü olmasına rağmen incir üreticilerine bugüne kadar ''üvey evlat muamelesi'' yapıldığını ileri süren Kocabaş, bir çok tarım ürününe destekleme uygulanırken incir için hiçbir desteklemenin olmadığını söyledi. 
     Kocabaş, kaliteli üretim için incirin mutlaka destekleme kapsamına alınması gerektiğini savunarak, ''İncire hak ettiği destek verilmelidir. Eğer incire 'Kerevet Desteği' adı altında prim desteği verilirse, daha kaliteli ürün elde etme şansına sahip oluruz. Çünkü, bugün kurutma sırasında incirin altına serilen kerevet dahi alamadığı için uygun olmayan koşullarda incirleri kurutan üreticilerimiz var. İncire destek verilmezse incir ağaçlarının sökülmesi hızlanacak'' dedi. 
     Kocabaş, bu sezon hava şartlarının incir için iyi gittiğini, kalitenin de geçen yıllara göre çok daha iyi olduğunu sözlerine ekledi.