TSE Bursa İl Koordinatörlüğü tarafından Bursa Ticaret ve Sanayi Odası'nda (BTSO) düzenlenen ''Kalite Şehrinde Kalite Zirvesi''nde konuşan TSE Başkanı Hulusi Şentürk, Bursa'da kalite konusunda önemli çalışmalara imza atıldığını söyledi.

"Asıl maliyet katlanılan süreçler"

Bazı kurumların ve firmaların ''kalite'' adı altında departmanlar kurduğunu hatırlatan Şentürk, şunları kaydetti:

''Üretim, pazarlama, bilgi işlem bölümüne akıl veren, kendine toz kondurtmayan kalite departmanları ile bu kaliteyi yakalayamayız. Hiç kimse kalite maliyetini sorgulamıyor. Kalite maliyetimin uygulamaya dönük olarak hiçbir karşılığını göremiyoruz. Kalitenin bir maliyeti ve çalışması var. Maliyet sadece para değil. Asıl maliyet katlandığınız süreçler, sistemi kurduğunuzda verimliliği arttırdığınız unsurlardır. Bunlardan bizde maalesef bahsedilmiyor.''

Şentürk, Türkiye'nin kalite yolculuğunda istenen seviyenin bir türlü yakalanamadığını ifade ederek, ''Kaliteyi yakalamak istiyorsak, ilk önce kurumumuzu, sektörümüzü ve toplumunuzu tanımak mecburiyetindeyiz. Kaliteyi duvardaki belge olarak algılamamalıyız. Bir sürü belgeyi biriktiriyoruz, ancak sadece bunlarla küresel pazarda rekabet edemiyoruz'' diye konuştu.

Hulusi Şentürk, konuşmasının ardından Uludağ Üniversitesi (UÜ) Rektörü Prof. Dr. Kamil Dilek ve Balıkesir Üniversitesi (BAÜ) Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Bedri Yüksel ile ayrı ayrı protokol imzaladı.