Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu ile Suriye ve Güneydoğu'da yaşanan görüşmeleri istişare ettiklerini belirten Kalınomuz, Meclis'in toplanmamasına da tepki gösterdi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun 81 il başkanı ile düzenlediği toplantıda Suriye ve güneydoğu ile ilgili görüşlerin dile getirildiğini ifade eden Kalınomuz, “Yerel seçimlerle ve gündem ile ilgili stratejilerimizi belirledik. Bizim için iyi bir toplantı oldu. CHP olarak biz bir aileyiz. Ara-sıra aile olarak böyle dertleşmeye ihtiyaç oluyor. Bizde bu ihtiyacımızı giderdik” diye konuştu.

AK PARTİ VE MHP’YE TEPKİ

Suriye ve güneydoğuda yaşanan terör olaylarıyla Türkiye’nin oldukça zor durumda olduğunu ifade eden Kalınomuz sözlerine şöyle devam etti: “Tatilde olan meclisin toplanması için gereken usül belirlenmiş. Her gün şehit haberlerinin geldiği, burnumuzun dibine kadar terörün geldiği ortamda terör ayyuka çıkmıştır. Şu anda içinde bulunulan durumun tartışılması gerekiyor. Bu durumun tartışılacak en güzel yeri halkın iradesinin tecelli ettiği TBMM’dir. Ancak, AKP toplanmaktan kaçınmış, MHP’de buna çanak tutmuştur.Başbakan’ın neden MHP’den rahatsız olmadığını burada görüyoruz. MHP’den de bunu beklemezdik. Bizimle hareket etmelerini beklerdik”

Milletvekillerinin tatilden dönmesi gerektiğini ifade eden Kalınomuz, TBMM’nin yan gelip yatma yeri olmadığını sözlerine ekledi.

BAYRAMIN İKİNCİ GÜNÜ ATİNA’YA GİDİYOR

Kalınomuz, Yunanistan’da faaliyet gösteren sosyal demokrat PASOK Partisi’nin Selanik İl Başkanı ve Selanik Belediye Başkanı ile görüşmek için Atina’ya gideceğini açıkladı. Kalınomuz 1 Eylül Dünya Barış Günü’nde PASOK’lu yöneticileri Didim’e davet edeceğini ifade etti.

 

aydinpost-twitter.png aydinpost-facebook.png