Didim Rotary Kulübü Başkanı Deniz Baylan ve Rotary Kulübü Üyeleri, Kaymakam Ali Katırcı"yı makamında ziyaret etti. Ziyarette Didim Rotary Kulübü Başkanı Deniz Baylan açılması için girişimler başlattıkları kurslarla ilgili Kaymakam Katırcı"ya bilgi verdi.
Ziyarette konuşan Didim Rotary Kulübü Başkanı Deniz Baylan İş-Kur, Rotary Kulübü ve İlçe Halk Eğitim Merkezi işbirliğiyle kurs açmak istediklerini söyledi. Baylan, şunları kaydetti; “Kaymakamlığımız öncülüğünde ilçemizde değişik kurslar açmayı planlıyoruz. Bu ziyaretimizde sizlere bilgi vermek istedik. Belirlediğimiz kurslar ise ilk yardım, havuzculuk, sıhhi tesisatçılık, sekreterlik büro hizmetleri ve bağ-bahçe bakımı alanlarında düşünüyoruz. Bu alanlarda açacağımız kursların hem kalifiyeli elemana hem de istihdama katkısı olacağını düşünüyoruz” dedi.
Kaymakam Katırcı ise ziyarette kursların açılmasına destek verdi. Kaymakam Katırcı, “Didim Piyasası ara insan gücü anlamında yoğunluğa sahip. Her gün iş isteyen kişilerle görüşüyoruz. Bu anlamda açılacak kurslar kalifiyeli eleman sıkıntısına da çözüm olacaktır. Biz Halk Eğitim Merkezi bünyemizde çeşitli kurslar açıyoruz, talep edilen kursların bazıları mesleki ve teknik olması sebebiyle bu durum değerlendirilir. İlçemizde bu potansiyel var ve bunu değerlendirebiliriz” diye konuştu.