Mehmet Topuz"dan samimi itiraf. Futbol kamuoyunun kendisinden Kayseri"deki gibi oynamasını beklediğini ifade eden yıldız oyuncu, “Kayserispor"da her topun başına ben geçiyordum. Herkes bana bakıyordu, "acaba ne yapacak" diye. Burada ise hocamız ne görev verirse, onu yapmaya çalışıyoruz. Burada her şey farklı. Düşüncem, "Fenerbahçe"ye nasıl yararlı olurum, nasıl koşarım." Bunların yanında gol atar ve attırırsam, bunlar ekstra olacaktır. Fenerbahçe"ye geldiğimden beri, etkili olduğum yer, bölge diye bir kavram kalmadı. Takım için koşuyor, çabalıyorum. Kaleci kırmızı kart görse ve kaleye geçmem gerekse, hiç düşünmeden geçerim” dedi.

"Gökhan eşittir golcü"
Yeni transfer Gökhan Ünal"la 6 yıl birlikte oynadığını hatırlatan Topuz, “Hem saha içinde hem dışında çok iyi anlaşıyorduk. Onun gelmesi, benim için de, takım için de iyi oldu. İnşallar gollerine devam eder, yine gol kralı olur. Geldiği takımda bir hayli sıkıntı yaşadı. Taraftarla arası iyi değildi. İnşallah burada o sıkıntıyı yaşamaz. Onun için kısaca "golcü" diyebilirim. Her türlü golü atabilir. Kişilik olaraksa, benim gibi duygusal. Bazı şeyleri kafasına takar. Ona, "Her şeyi kafana takma" diyorum. İnşallah eski günlere döneriz” diye konuştu.

"Bize farklı oynuyorlar"
Tüm takımların Fenerbahçe"ye karşı farklı motive olduğunu iddia eden tecrübeli futbolcu, şunları söyledi? “Başka maçlara çıkıyorlar, bize oynadıklarının yüzde 40, yüzde 60"ını bile oynamıyorlar. Karşımıza ise yüzde 100 konsantrasyonla çıkıyorlar. Kötü gittiğimiz dönemlerde sonraki mücadele Avrupa Ligi oluyordu. Kendimize gelmemiz için kazanmamız gerekiyordu. Bu da bizi konsantre ediyordu.”

"Biz, kendimizi yeneriz"
Fenerbahçe"ye transferini, imza törenini ve taraftarla buluştuğu ilk günü unutamadığını dile getiren Mehmet, “Ölene kadar kalbimde olacak. Çok çalışıp, takımıma en iyi şekilde katkı sağlamak ve şampiyonluk sevincini yaşamak istiyorum. Şampiyonluk için tempoyu yükseltmemiz gerekiyor. Fikstür kağıt üzerinde avantaj gözükür ama kazanamazsanız, bir önemi kalmaz. Bizim bir sözümüz var; "Rakipler bizi yenemez, biz kendimizi yeneriz" diye. Kendimiz gibi oynarsak, her zaman, her takımı yeneriz. Biz, büyük takımız. Her kulvarda elimizden geleni yapıp
Fenerbahçe"yi en iyi yerlere taşımak istiyoruz” diye konuştu.

Mehmet Topuz"un Fenerbahçe kariyeri

Süper Lig
Maç Dakika Gol Asist
14 963 0 1
Türkiye Kupası
Maç Dakika Gol Asist
3 227 2 2
Avrupa Kupası
Maç Dakika Gol Asist
7 379 1 0