İtalyan kalem üreteci Türkiye'den gelen talebe şaştı kaldı.

2007 yılında, "Kalemlerimiz çok pahalı, Türkler bu kalemi alamaz" diyerek Türkiye'ye distibütörlük vermek istemeyen İtalyan kalem firması Visconti, aradan 4 yıl geçtikten sonra Türkiye'nin kalem satışlarında Avrupa ikincisi olması karşısında şaşırdı.

Obama ve çeşitli dünya liderlerinin kullandığı özel üretim kalemler üreten firmanın 2010 yılı satışları baz alındığında Türkiye 2. sırada yer alıyor. Avrupa birincisiyse Visconti'nin anavatanı İtalya.

Visconti kalemlerinin distribütörü olan Art Grup Markalar Koordinatörü Deniz Derelli, "Distribütörlük konusunu görüşürken Türkiye"ye sıcak bakmadılar. İtalyanları ülkemize davet edip ağırlamamız sonucunda fikirlerini değiştirmeyi başardık" dedi ve Türkiye'nin el üstünde tutulduğunu söyledi.

TALEBİ GÖRDÜ ÖZEL ÜRETİM YAPTI
Özellikle Visconti'nin Türkiye Cumhuriyeti'nin kuruluş yılına özel 1923 adet özel kalem ürettirdiklerini ve büyük ilgi gördüğünü söyleyen Deniz Derelli, “Mücevherlerle süslü kalemlerin fiyatı 150 Euro'dan başlayıp 12 bin Euro'ya kadar çıkıyor. Özellikle koleksiyonerlerin ilgisini çeken 100 bin Euro'ya kadar alıcı bulan diğer modellerse ancak özel siparişle getirtiliyor” dedi.

Özenle yazmak, kalıcı iz bırakmak için!
ART Kalem"den dünya liderleri ile Morgan Freeman, Opraf Winfrey, Charlize Theron, Clint Eastwood gibi ünlüler için sınırlı sayıda üretilen "VISCONTI" marka kalemleri Türkiye"de büyük ilgi gördü.

Mücevherlerle süslü sanat eseri kalemlerin fiyatı, 150 Euro'dan başlayıp 12 bin Euro'ya kadar çıkıyor. Koleksiyonerlerin ilgisini çeken 100 bin Euro'ya kadar alıcı bulan diğer modellerse özel siparişlerle getiriliyor.

PRESTİJİN SEMBOLÜ: VISCONTI
Tüm dünyada bir prestij sembolü olan Visconti kalemleri, dünyaca ünlü sanatçılar Morgan Freeman, Oprah Winfrey, Charlize Theron...

Liderler Barrack Obama, Berlusconi, Sarkozy...

Spor dünyasının ünlü isimleri Bernard Langer, Ignazio Garrido ve Diana Luna... gibi isimler tarafından tercih ediliyor.

Her bir kalem aynı zamanda bir sanat, bir arkeoloji, bir felsefe, bir matematik, bir edebiyat, bir tarih hikâyesini anlatıyor. Yasak şehir, Simyasal yapıt, Manhattan ve Giamoco Casanova, Arte Mudejar ve Altın Oran bu ilham vericilerden sadece birkaçı.

Bu konsepte göre artık VISCONTI kalemleri sadece basit yazı gereçleri değil, aynı zamanda yeni sanatsal ifadelerin resim olarak kendini bulduğu, yeni derin duyguların iletildiği bir tuval oluyor.