Alman basını, 2008 Avrupa Futbol Şampiyonası (A) Grubu'nda bu akşam oynanacak Türkiye-Çek Cumhuriyeti maçı öncesinde yayınladığı haber ve yorumlarda, maçın özellikle Hamit Altıntop ve Çek kaleci Petr Cech arasında bir mücadeleye sahne olmasının beklendiği görüşüne yer verdi.


Berliner Kurier gazetesi, “Altıntop'un planı: Kaleci Cech'in bugün parmakları soyulacak” başlığıyla verdiği haberde, kaleci Cech'i bu akşam çok zorlanacağına inandığını belirttiği Hamit'in “İsviçre'ye karşı ikinci yarıda oynadığımız gibi oynarsak hiçbir şeyden korkmamıza gerek yok” dediğini aktardı.

Cech'in dünya çapında çok iyi bir kaleci olduğu savunulan haberde, bu akşam kendisine bir berabelerlik durumunda penaltı atışlarında çok iş düşebileceğine dikkat çekildi.

Petr Cech, Türkiye'yi, iş penaltılara kalmadan da yenebileceklerine inandığını ifade ederken, milli takım kalecisi Volkan'ın da maçın penaltılara kalmaması için her türlü çabayı harcayacaklarını söylediği kaydedildi.

İsviçre'ye karşı uzatma dakikalarında Türkiye'nin ikinci golünü atarak ülkede ve yurt dışında yaşayan Türkleri büyük bir sevince boğan Arda'nın da “Her şey bizim elimizde. Yolumuza devam edeceğimize inanıyoruz” şeklinde konuştuğu belirtildi.

“B.Z” gazetesi de Türkiye'nin Çek Cumhuriyeti'ne karşı oynadığı maçta berabere kalması durumunda uygulanacak “nakavt sistemini” anlattı.

Cech, penaltı atışlarıyla ilgili uygulamayı yine de bir parayla yazı tura atarak tur atlanmasından daha iyi bulduğunu belirtirken, Çek Cumhuriyeti Milli Takımı Teknik Direktörü Karel Brückner'in de penaltı atışları için özel antrenman yaptıklarını, ancak maçı penaltı atışlarına bırakmak istemediklerini söylediği ifade edildi.