Yediklerinize özen gösterip, düzenli egzersiz yaptığınız sürece kalçalarınızdaki değişimi hemen fark edeceksiniz.
 
Gününü masa başında geçiren kadınların ortak sorunu, belli bir süre sonra kiloların kalçalara yerleşmesi. Eğer siz de bu durumdan müzdaripseniz, ofis içinde hareket etmeye çalışın. Asansör kullanımını minimuma indirerek, bol bol merdiven inip çıkın.
 
Tuz her ne kadar yemeklere tat hymn de, fazla tuz tüketiminin sağlığınız için çok zararlı olduğunu unutmayın!
 
Suyun yararlarından bahsetmemize gerek yok heralde. Su içerek hem cildinizi besleyin hem de metabolizmanızı hızlandırın. Günde en az 1.5 litre su içmeyi ihmal etmeyin.
 
Egzersizlerin faydaları
 
Gün içerisinde hareket etmeden kalçalarınız üzerinde istediğiniz gibi bir etki yaratamazsınız. Yoğun bir tempoda çalışıyor ve düzenli bir şekilde spor yapmaya zaman ayıramıyorsanız, yakın mesafede gidebileceğiniz yerlere yürüyerek giderek sportif faaliyetlere başlayabilirsiniz.
 
Biçimli kalçalar için bu bölgenizdeki kasları çalıştırmanız gerekiyor. Sert bir zemin üzerine uzanarak kalçalarınızı 10-15 kere kaldırıp indirin. Daha sonra kalçalarınızı 10 saniye boyunca yukarda tutun. Bu hareketi 5 kez tekrarlayın. Ayrıca, bisiklete binmek ve yüzmek kalçaları şekillendirmek için çok etkilidirler. Eğer fırsatınız var ise, muhakkak değerlendirin.