Manisa"nın Saruhanlı ilçesi Halitpaşa beldesinde yaşayan kalp hastası İsmail Çıvgın, kendisine nakledilecek uygun kalp bulunamayınca, yanında çanta içinde taşıdığı yapay kalple hayatta kalmaya çalışıyor.

AA muhabirinin görüştüğü Çıvgın, evli ve 3 çocuk babası olduğunu, 2005 yılında nefes darlığı nedeniyle gittiği doktorda kalp yetmezliği teşhisi konulduğunu anlattı. İki ay önce ameliyat olduğunu ve kendisine yapay kalp takıldığını ifade eden Çıvgın, şunları söyledi: "4 yıl önce beldemizdeki bir zeytinyağı fabrikasında çalışıyordum. Bir gün iş yerindeyken birden nefesim daraldı. Göğsümde yanma oldu, soluk alamamaya başladım.

Aynı olay birkaç gün arayla tekrarlamaya devam edince, Manisa"da hastaneye gittim. Rahatsızlığıma kalp yetmezliği teşhisi konuldu. Bunun ardından İzmir Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi Kardiyoloji bölümünde 1 ay tedavi gördüm. Uygulanan ilaç tedavisiyle hastalığım biraz düzeldi. 3 yıl boyunca sıkıntı yaşamadım, tam artık iyileştiğimi düşündüğüm sırada bu yılın Ocak ayında yeniden göğsümde yanma ve nefes darlığı şikayetiyle hastaneye gittim. Doktorlar kalbimin çalışma kapasitesinin yüzde 10"a düştüğünü, 3 gün içinde ameliyat olmazsam hayatımın tehlikeye gireceğini söylediler. Bir süre bekledik ama nakil için uygun kalp bulunamadı. Doktorların önerisiyle uygun kalp bulununcaya kadar yapay kalbin vücuduma takılmasını kabul ettim." Hayatını iki aydır bu şekilde sürdürdüğünü, uygun kalp bulunduğu haberi gelinceye kadar kalbini yanında çanta gibi taşıyacağını anlatan Çıvgın, "Ya ölümü beklemeyi ya yanımda kalbimi çanta gibi taşımayı seçecektim. Ben umudu ve hayatı seçtim. Yapay kalbin de beni ne kadar hayatta tutacağı belli değil ama hiç olmazsa uygun kalbi buluncaya kadar umutlu kalmamı sağlıyor" diye konuştu.

Her çalan telefonda hastaneden arandığını düşündüğünü ve heyecanlandığını belirten Çıvgın, "En kısa zamanda bana uygun kalp bulunmasını ve naklin yapılarak sağlığıma kavuşmayı diliyorum" dedi.

Eşinin sağlığına kavuşması için sürekli dua ettiğini ifade eden Emine Çıvgın da, "Eşimin annesi de kalp yetmezliğinden ölmüştü. Sanıyorum ailede bu hastalık genetik. Daha önce de akrabalardan kalp nedeniyle kaybettiklerimiz oldu.

İnşallah eşim bir an önce kalp nakli olur ve iyileşir" şeklinde konuştu.