Kanada'da 16 yıl süren araştırmanın sonuçlarına göre haftada en az 2 kez seks yapan erkekler kalp hastalıklarına yüzde 50 daha az yakalanıyor.

Kanada'da yapılan bir araştırma, haftada en az 2 kez seks yapan erkeklerin, kalp hastalıklarına yüzde 50 daha az yakalandığını ortaya koydu. Calgary Üniversitesi bilimadamlarının 16 yıl boyunca yaşları 40 ila 70 arasında değişen 1000 erkek denek üzerinde yaptığı araştırmanın sonuçlarına göre ayda 8'den daha az seks yapan erkekler, haftada 2 kez seks yapan erkeklere göre daha fazla kalp sorunu yaşıyor. Amerikan Kardiololji Dergisi'nde yayınlanan araştırmayı yapan bilimadamları, bunun cinsel ilişkinin vücuttaki fiziksel ve duygusal etkileriyle bağlantılı olduğu görüşünde.

SOĞUK ALGINLIĞINA BİRE BİR

Uzmanlar, bunu cinsel ilişkiyle salgılanan ve 'DHEA' adı verilen 'gençlik hormonu' bağlıyor. İngiliz doktorlar da düzenli olarak seks yapmanın soğuk algınlığına karşı bağışıklığı kuvvetlendirdiğini, kemikleri güçlendirdiğini, eklem ağrılarını ortadan kaldırdığını, haftada ortalama 4 kez seks yapanların ise 7-12 yıl daha genç gösterdiğini belirtiyor. /hürriyet