Ölümüyle Osmaniye"nin Düziçi ilçesindeki ailesine acıların en büyüğünü yaşatan üniversiteli Yeşim"in Osmaniye"nin Düziçi ilçesindeki evinde gözyaşları dinmiyor. Dostları ve yakınlarının yanı sıra kızının okul arkadaşlarının da taziye ziyaretinde bulunduğu Ayşe Yıldıran, kızının, kendilerine sevinci ve acıyı aynı gün yaşattığını söyledi.

Yeşim"in, ölümünden birkaç saat önce büyük bir heyecanla kendisini telefonla arayarak, müjde verdiğini belirten Ayşe Yıldıran, şöyle devam etti: "Kızım, okuduğu fakültede devlet bursunu kazanan tek öğrencinin kendisi olduğunu söyledi. Bundan büyük sevinç duymuştum. O da çok sevinçli ve heyecanlıydı. Sanırım bu heyecana kalbi dayanmadı. Mutluluktan adeta uçuyordu.

Çünkü bu burs sayesinde eğitimini parasal yönden daha rahat sürdürebilecekti.

Aynı gün aldığım ikinci telefon benim için yıkım oldu. Bu ölüme inanmak mümkün mü?" Arayan kişinin yurt müdürü olduğunu ve kendisine, "Çocuğunuz bayıldı, acele gelseniz iyi olacak" dediğini ifade eden Yıldıran, sözlerini, "Bu telefonun üzerine eşimle birlikte Karaman"a gittiğimizde, en acı haberi aldık.

Allah kimseye evlat acısı vermesin, çok zor, ben nasıl dayanacağım?" diye sürdürdü.

Kızının lise son sınıfta girdiği ilk sınavda istediği fakülte olan İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesini kazanamadığını, ancak ikinci sınavda bu hayaline kavuştuğunu bildiren Ayşe Yıldıran, "İstediği bir fakültede okuduğu için çok mutluydu. Zaten her zaman derslerinde başarılı bir öğrenci olup bizi hiç üzmedi. Her sınav sonucunu aldığında beni arar mutluluğunu paylaşırdı" dedi.

Ayşe Yıldıran, babasının da 87 yaşında kalp krizi sonucu öldüğünü belirterek, "Gizli kalp varmış, ne olduğunu biz de bilmiyoruz. Kızımın hiçbir rahatsızlığı yoktu" diye konuştu.

Yeşim"in, ilköğretim 8"inci sınıfa giden, Beyza Yıldıran (13) adında bir kardeşi bulunduğu bildirildi.

-GİZLİ KALP HASTALIĞI

Bu arada,Adana Kardiyoloji Merkezi uzmanlarından Dr. Farşid Farşidfar"dan edinilen bilgiye göre, üniversiteli Yeşim"in hayatının baharında ölümüne neden olan bu hastalık, çoğunlukla şeker hastaları ile ailesinde kalp rahatsızlığı olanlarda görülüyor. Normal şartlarda fazla belirti vermeyen bu rahatsızlık, ani krizle ölüme yol açıyor.

Gizli kalp hastalığı, tıp literatüründe "sessiz iskemi" olarak tanımlanıyor. Kalp kasını besleyen koroner damarlardan, kan akımının belirgin azalmasına neden olacak derecede darlık olduğunda, kişide çoğunlukla efor esnasında göğüste ağrı, sıkışma, yanma, nefes darlığı gibi şikayetler oluyor.

Sessiz iskemide ise koroner damarlarda önemli derecede darlık olduğu halde kişi efor veya istirahatte herhangi bir rahatsızlık hissetmiyor. Bu nedenle hasta, hastalığının farkında olmadığından önlem de almıyor./milliyet