TEKİRDAĞ'da bir kahveyi basan 2 kişi, işletmeci ile arkadaşını tabancayla vurduktan sonra kaçtı. Saldırganların yakalanamaması üzerine Tekirdağ Emniyet Müdürü Necdet Çelikbilek telsizle ekiplere, “Burası Teksas mı? O çakalları mutlaka yakalayın” diye anons ederek, şüphelilerin biran önce yakalanması talimatını verdi.

Olay dün saat 23.30 sıralarında Muratlı Caddesi'ndeki Akçeşme Kıraathanesi'nde meydana geldi. Otomobil ile kahvenin önüne gelen 36 yaşındaki Şakir Yersiz ve 26 yaşındaki Atilla Tekdemir, aralarında önceden husumet olduğu öğrenilen kahveci 32 yaşındaki Faruk Örnekol ve arkadaşı 28 yaşındaki Barış Acar ile kahve önünde bir süre tartıştı. Tartışmanın kavgaya dönüşmesi üzerine Atilla Tekdemir, belinden çıkardığı 9 mm çapındaki tabancayı ateşleyerek işyeri sahibi Faruk Örnekol'u sol bacağından, Barış Acar'ı ise karnından ve sağ bacağından yaraladı. Saldırganlar, geldikleri 34 AZP 55 plakalı otomobile binerek olay yerinden hızla kaçtı. Yaralanan Faruk Örnekol ve arkadaşı Faruk Acar, ambulansla kahveye 200 metre uzaklıkta bulunan Tekirdağ Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı. Faruk Örnekol'un sağ bacağına isabet eden kurşunun çıkartıldığı ve hayati tehlikesinin bulunmadığı bildirildi. Karnından ve bacağından yaralanan Barış Acar ise hemen ameliyata alındı. Yaklaşık 2 saat süren ameliyatın ardından Genel Cerrahi yoğun bakım servisine alınan Acar'ın hayati tehlikesinin sürdüğü belirtildi.

EMNİYET MÜDÜRÜ KIZDI

Silahlı saldırının yaşandığı kahveye çok sayıda polis ekibi gelirken, şehrin tüm giriş ve çıkışları da kontrol altına alındı. Şüphelilerin kaçabileceği adresleri tek tek dolaşan polis ekipleri, buna rağmen izlerine ratlayamadı. Olay yeri inceleme ekipleri kahve önünde ve yolun karşında 7 boş kovan buldu.

Olayın ardından kahveye gelerek incelemelerde bulunan Tekirdağ Emniyet Müdürü Necdet Çelikbilek, şüphelilerin yakalanamamış olmasına kızdı. Telsizden anons yapan Müdür Çelikbilek, “Burası Teksas mı? gösterelim onlara, o çakalları mutlaka yakalayın” dedi. Olayla ilgili soruşturma sürüyor./milliyet