Koçarlı"da Koçarlı İlçe Tarım Müdürlüğü tarafından kahvehane sahiplerine yönelik "Gıda Güvenliği ve Hijyen" konulu bir seminer verildi.
Koçarlı Kaymakamlığı Toplantı Salonu"nda düzenlenen seminerde konuşan Koçarlı İlçe Tarım Müdürü Nilgün Yılmaz, kahvehane sahiplerini sürekli bilgilendirdiklerini, gıda güvenliğinde hijyenin önemini bütün işletme sahiplerine tek tek anlattıklarını ifade etti.
İşletmelere ceza yazmaktan yana olmadıklarını belirten Koçarlı İlçe Tarım Müdürü Nilgün Yılmaz, “Şimdiye kadar kahvehane sahiplerini sürekli olarak uyardık. Gıda güvenliği ve hijyenin önemine müteakip vurgu yaptık. Denetçilerimiz uyarma görevlerini her zaman yerine getirdiler. Kahvehane işletmecilerine yönelik toplantı düzenleyerek, uymaları gereken kuralları bir kez daha hatırlatmak istedik. 5996 sayılı yasa hakkında bilgilendirmek, özellikle hijyen konusunda son kez uyarmak üzere buraya davet ettik. Şimdiye kadar ceza yazma yetkimizi çok fazla kullanmadık. Ancak bazı işletmeler özellikle hijyen konusunda üzerlerine düşeni yapmamakta ısrar ediyorlar. Bu işletmelerimizi bir kez daha uyarıyoruz. Lütfen tüm işletmelerimiz özellikle hijyen konusunda hassas olsunlar. İşyerlerini temiz tutsunlar. Müşterilerine güvenli gıdaları servis etsinler. Bundan sonraki denetimlerimizde sorumluluklarını yerine getirmediklerini tespit ettiğimiz işyerlerine artık ceza uygulayacağız. Esnaflarımızın kendilerini ceza yazdıracak duruma getirmelerini istemiyoruz” dedi.
Daha sonra Koçarlı İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Esen, "Gıda Güvenliği ve Hijyen" konusunda katılımcılara mini bir seminer verdi. Yapılması gerekenleri ve yapılanları fotoğraflar ve sunum eşliğinde anlatan Esen, kurallara uyulmaması halinde karşılaşılması muhtemel para cezalarını da katılımcılara aktardı. Soru cevap bölümünde izleyicilerden gelen soruları gıda denetçileri Haluk Aydın ve Ramazan Uyankaya cevapladı.