Sinan Bengier'in kalp damarına stent takıldı

TANINMIŞ tiyatrocu 62 yaşındaki Sinan Bengier, Adım Tiyatro bünyesinde sahneledikleri "Haraşo Hayatlar" adlı oyunun turnesi için geldiği Antalya'da kalbinden rahatsızlanınca, kaldırıldığı hastanede anjiyo oldu. Bengier'in tıkalı olan bir damarına stent takıldığı belirtildi.

Antalya'nın Elmalı İlçesi'nde Halit Akçatepe'nin yönettiği "Haraşo Hayatlar" adlı oyunun 3 temsili için kente gelen Sinan Bengier, birlikte rol aldığı usta oyuncular Ayberk Atilla, Volkan Saraçoğlu ve Tuncay Gürel ile kahve molası verdi. Kahvesini içerken aniden kalbi sıkışıp bayılan Bengier, yakındaki Özel Yaşam Hastanesi'ne kaldırıldı. Anjiyo yapılan Sinan Bengier'in bir damarında tıkanıklık olduğu belirlendi. Bunun üzerine, doktor Ahmet Oğuz Baktır tarafından, tıkalı olan damarına stent takılan sanatçı yoğun bakıma alındı.

43 yıllık tiyatrocu Sinan Bengier'in kendine gelir gelmez arkadaşlarına Elmalı turnesini sorduğu belirtildi. Haberi alan Adım Tiyatro'nun sahibi Metin Karaman da ilk uçakla Antalya'ya gelerek Bengier'i teselli etti. Elmalı Kaymakamlığı'na bilgi verilerek, beklenmeyen bu durum nedeniyle yarınki turnenin iptal edildiği açıklandı.


ARKADAŞLARINA ESPRİ YAPTI
Son iki aydır kalbinin sıkıştığını 13 kişilik oyun ekibinden gizleyen Sinan Bengier, hasta yatağında arkadaşlarına espriler yapmaktan da geri kalmıyor. Bir an önce İstanbul'a gidip evinde dinlenmek istediğini belirten ünlü oyuncu, yaptığı şakalarıyla hem hastane personelini hem de refakatçi oyuncu arkadaşlarını güldürüyor. Doktorun bir haftalık dinlenme şartı nedeniyle iptal edilen turnelere üzülen Bengier, 8 Ocak'ta, İstanbul Zeytinburnu'nda sahneye dönmek istediğini söyledi.


KİMSENİN GİTMEDİĞİ YERLERE GİTTİLER
"Haraşo Hayatlar" ile bu yıl 50'den fazla turneye katılan Sinan Bengier, geçen yıl başka bir oyunla 113 turnede yer almıştı. Turne kapsamında Hakkari Yüksekova'dan Silopi'ye, Çukurca'dan KKTC'ye, Almanya'dan Nusaybin'e kadar gittiklerini anlatan usta oyuncular, başka toplulukların gitmediği yerlere tiyatroyu taşırken, aşırı yıprandıklarını ifade etti. Mayın temizlemesi yapılan yollardan oyun sahnelemeye gitmekten kaçınmadıklarını belirten oyunun kadrosundaki sanatçılardan Ayberk Atilla, bugüne kadar neredeyse aspirin bile kullanmamış olan arkadaşlarının turne yorgunluğuna dayanamadığını söyledi.