Londra'nın kuzeybatısındaki Harlesden bölgesinde yaşayan Keith Martin isimli 42 yaşındaki bir kişi, yaklaşık 368 kilogramlık ağırlığıyla dünyanın en şişman adamı olarak kayıtlara geçti. 10 yıldır yatağa bakımlı olarak yaşayan Keith'i yerinden kımıldatabilmek için tam 18 bakıcı görev yapıyor.

SABAH KAHVALTISINDA 8 EKMEK YİYOR
Gençlik döneminde normal insanlarla aynı kilolara sahip olduğunu ve ticaretle uğraştığını söyleyen Keith, annesinin vefatından sonra aşırı yemek yemeye başladığını ve kendisini frenleyemeyerek bu duruma geldiğini söyledi. Sabah kahvaltısında 8 tane büyük ekmek arası sosis yiyen Keiht için doktorlar ameliyat kararı aldılar. Midesine kelepçe takılacak olan Keith'in şu an ki kilolarının yarısını vermesi gerektiği ifade ediliyor.

DÜNYA REKORU MEKSİKALI MANUEL URİBE'DEYDİ
Dünyanın son dönemlerde bilinen en şişman kişisi yaklaşık 597 kilogram ağırlığıyla Meksikalı Manuel Uribe'ydi. Ancak Uribe, uygulanan çeşitli diyet tedavilerinin ardından 370 kilograma kadar düşmüştü. Uribe, neredeyse hareketsiz olarak sürdürdüğü yaşamına bir de hamburger ve pizza bağımlılığını ekleyince 2001 yılında 597 kilograma kadar çıkmıştı.