İyi hali nedeniyle adliye çay ocağında çalıştırılan Deniz Çulhaoğulları"nın, aşkına karşılık vermediği gerekçesiyle bıçaklayarak öldürdüğü zabıt kâtibi Derya Boğa (34) mezarına gelinlik ve kırmızı eşarp konularak defnedildi. Adana 3"üncü İş Mahkemesi"nde görevli Boğa"nın cenazesi adliyede düzenlenen törenden sonra Havuzlubahçe Mahallesi"nde bir türbeye getirildi.

Teyze: İdam geri gelmeli
Eski sevgilisinin 28 yerinden bıçaklanarak öldürdüğü ve “Adana"nın Münevver"i” diye anılan Tuğçe Anlaş"ın (21) da akrabası olan Boğa"nın tabutuna, gelinlikle kına gecesi gelin adaylarının başına örtülen kırmızı eşarp konuldu.
Küçükoba mezarlığında, kefenine gelinlik ve kırmızı eşarp örtüldükten sonra toprağa verilen Boğan"nın annesi Müzeyyen Boğa, “Böylelerini eğitmeye çalışmayın, idam edin” diyerek gözyaşı döktü. Teyzesi Selva Ardıç da “Recep Tayyip Erdoğan"a sesleniyoruz. Cezalar daha da artırılmalı. İdam geri gelmeli” dedi.

Arkadaşlarından protesto
Adliye personeli de olayı protesto etti. Dün sabah mahkûmlara odalarını temizlettirmeyen, çay, kahve içmeyen memurlar, “Aynı olay yarın başka kâtiplerin, çalışanların başına da gelebilir. Mahkûm çalışanların personeli taciz ve tehdit ettiği olaylar yaşanıyor. Bunlara duyarsız kalınıyor” dediler.
Adana Barosu Başkanı Aziz Erbek de mahkumların adliyede çalıştırılmalarına tepki gösterdi. Bu konuda Adalet Bakanlığı"na başvurduklarını söyledi.

Cezaevinden izinli çıkmış Boğayı öldüren Çulhaoğulları ise henüz yakalanmadı. Eşini ve kayınpederini 2001"de av tüfeğiyle öldürmeye kalktığı için hüküm giyen Çulhaoğulları"nın, açık cezaevinde olduğu için 5 günlük izin aldı belirtildi./miliyet