Barajın derivasyon tünelinin kapağının 24 Şubat'ta patlaması sonucu kaybolan işçiler Latif Değirmenci, Mehmet Yılmaz, Hasan Bolat, Veli Damaksız, Selahattin Aral ve Necmettin Karayiğit'i arama kurtarma çalışmasına bugün sabah erken saatlerde başladı. Barajın önündeki nehir yatağında oluşan toprak yığınında iş makinelerinin yardımıyla çalışmalar sürdürülürken, olayla ilgili Kozan Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kapağın patladığı tünel çıkışından DSİ'den gelen mühendisler inceleme yaptı. Uzmanlar, kapağın patladığı tünel ve çevresinden incelenmek üzere numune aldı.

CHP'Lİ VEKİLLERDEN İNCELEME VE ZİYARET
CHP Adana Milletvekilleri Ümit Özgümüş, Turgay Develi, Ali Demirçalı ile Adana İl Başkanı Zeydan Karalar da, baraj sahasına gelerek inceleme yaptı. Daha önce barajda yaşanan gelişmelerle ilgili TBMM'ye Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu'nun yanıtlaması talebiyle sorgu önergesi veren Ali Demirçalı ile TBMM'de meclis araştırması isteyen Turgay Develi, burada kayıp yakınlarını da ziyaret etti.

Öte yandan kayıp işçilerden Hasan Bolat'ın yakınlarının da baraj bölgesinde diğer işçi yakınlarıyla endişeli bekleyişi sürüyor. 2 çocuk babası olan Hasan Bolat'ın yakınları, bir an önce barajdan cesetlerinin bulunmasını istediklerini söyledi. (DHA)