Törene Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Genelkurmay Başkanı Org. İlker Başbuğ, İçişleri Bakanı Beşir Atalay, Milli Savunma Bakanı Vecdi Gönül, Hükümet Sözcüsü Cemil Çiçek, Kara Kuvvetleri Komutanı Atilla Ateş de katılıyor.

Van"da düzenlenen cenaze törenine törene ayrıca AB üyesi 15 ülkenin büyükelçisi de katılıyor.

Törende ilk olarak şehitlerin özgeçmişleri okundu. Ardından Korgeneral Nazım Altıntaş ve Başbakan Erdoğan konuşma yaptı. Konuşmalardan sonra ise şehitler için duanın okundu. Dua sırasında Cemil Çiçek göz yaşlarını tutamadı.

Van Havalimanın'daki cenaze töreni başladı. İşte dakika dakika törenden ayrıntılar:

Saat 11:00
Başbakan Erdoğan'ın alana gelmesiyle tören başladı. 1 dakikalık saygı duruşunun ardından şehitlerin özgeçmişleri okundu.

Saat 11: 10
Korgeneral Nazım Altıntaş törende bir konuşma yaptı.

Altıntaş şöyle konuştu:
Uzun yıllardır hedef ve söylemlerini değiştirerek yapılan terörist saldırılar bir amaç değil bir araçtır.

Son günlerde terörün şiddetini arttıran ve saflarına kattıkları insanları ölüme sürükleyen terör örgütü büyük bir çaresizlik içindedir.

Güvenlik güçlerimizin ayrılmaz bir parçası olan geçici ve kalıcı köy korucularımızın fedakarlıklarını da, verdikleri binlerce şehidi de saygıyla anıyoruz.

Aziz şehitlerimizi sizleri şimdi buradan uğurluyoruz. Biz silah arkadaşlarınız olarak hakkımızı helal ediyoruz. Rahat uyuyunuz.

Saat 11: 15

Törende Başbakan Erdoğan bir konuşma yaptı. İşte Başbakan Erdoğan"ın törendeki konuşmasından satır başları:

Bugün 11 kahramanımızı ebediyete uğurluyoruz. Acımız çok büyük hüznümüz dağlar kadar. Ama boynumuzu bükmüyoruz.


Hüznümüzü yüreğimize gömecek, göz yalımızı içimize akıtacak, hainleri sevindirmeyeceğiz.


Bu topraklar 73 milyonun canının parçasıdır. Bu vatan topraklarının her bir zerresine ecdadımızın kahramanlık destanları kazınmıştır. Vatan bizim şerefimiz, onurumuzdur.


Bugün de yarın da göğsümüz siper olacak vatan toprakları çiğnenmeyecektir.


Buradan çok net bir biçimde ifade ediyorum: Kazanamayacaklar. Kendi kanlarında boğulacaklar.


Yılgınlığa düşmedik düşmeyeceğiz. Bu tür kanlı saldırılar ülkemizin istikametini değiştiremeyecek.


Aziz şehitler gözünüz arkada kalmasın. Bıraktığınız emanete canımızla kanımızla sahip çıkacağınızdan şüpheniz olmasın. Sizler bu milletin aziz şehitlerine mahcup olmadınız. Biliniz ki bizler de sizlere mahcup olmayacağız.


Emin olunuz sizin yaktığınız kandiller yolumuzu aydınlatacak. Ey şehit annesi, ey şehit babası. Canınızdan can koptuğunu biliyoruz. Düşmanı sevindirmemek için sessizce ağladığınız biliyoruz. Emin olunuz, sizin kahraman evlatlarınız bu aziz milletin yavruları olmuştur. Milletin sinesine bir gurur abidesi olarak yaşayacaktır.

Aziz milletim sizler de müsterih olunuz. Bu bayrak şanla şerefle sonsuzsa kadar dalgalanacaktır. Türkiye"nin istikrarına huzuruna kast eden bu taşeronlara karşı kahraman silahlı kuvvetlerimi


Milletçe başımız sağ olsun diyor Allah"tan rahmet niyaz ediyorum.



Saat 11:24

Şehitlerimiz için dua okundu