CHP Büyükçekmece eski ilçe başkanlığı görevinde de bulunan Op. Dr. Ali Şeker, CHP İstanbul 3. Bölge Milletvekili aday adayı oldu.

1973 yılından beri İstanbul 3. Bölge"de ikamet eden, 17 Ağustos Büyük Marmara depremi sonrasında Arama Kurtarma Acil Yardım ve Organizasyon çalışmalarında ortaya koyduğu mücadeleyle ulusal basın tarafından “Kahraman Doktor” unvanına layık görülen, 2005 yılında CHP"nin en genç ilçe başkanı olarak Büyükçekmece İlçe Başkanlığı görevine seçilen, 10. Dönem de, CHP"den il genel meclis üyeliğine seçilen, 2000 Tıp Merkezi"nin kurucusu Op. Dr. Ali Şeker, CHP İstanbul 3. Bölge Milletvekili Aday Adayı oldu.

"YILLARDIR HALKLA İÇ İÇEYİM"

Aday adaylığı konusunda bir açıklama yapan Op. Dr. Ali Şeker, 40 yıllık Cumhuriyet Halk Partili olduğunun altını çizerek; “Mesleğim gereği gerek kamu görevinde, gerekse kendi işletmemde İstanbul 3. bölgede yüzbinlerce insana sağlık hizmeti sundum. Hizmet sunduğum insanlarla sıcak, insani ilişkiler kurdum. Onların dertlerini ve sevinçlerini paylaştım. Mesleğimin gereği olarak sürekli halkla iç içeyim. Halkın sorunlarını, beklentilerini ve siyasilerden taleplerini çok iyi biliyorum. Halk, kendi içinde yaşayan, kendisiyle aynı dili konuşan, kolayca ulaşabileceği yerel milletvekilleri istiyor. 3. Bölgeyi oluşturan 13 ilçenin 4 tanesi Büyükçekmece, Beylikdüzü, Esenyurt veBaşakşehir"dir. Bu ilçelerden 3"ü, 2005 yılında örgüt tarafından ilçe başkanı olarak seçildiğim Büyükçekmece ilçesi sınırlarından doğdu. 3. Bölge"de yer alan Büyükçekmece"den 10. dönem İstanbul İl Genel Meclisi"ne seçildim, Çevre ve Sağlık Komisyonu üyeliği yaptım. Uzun yıllardır bölge halkıyla iç içeyim. İnsanlarımızdan gelen talepler doğrultusunda halkıma ve CHP"ne hizmet etmek için aday adayı oldum” diye konuştu.

"CHP"YE KATKI SUNACAK BİRİKİME SAHİBİM"

2002 yılından bu yana süren AKP iktidarı süresince, ülkenin maruz kaldığı yönetim anlayışıyla karanlığa sürüklenmek istendiğini ileri süren Ali Şeker açıklamasını şu şekilde sürdürdü, “Bu gidişe son vermek için; son zamanlarda yakalanan parti rüzgarına, İstanbul 3. bölgenin tamamında sağlık hizmeti sunmuş, hem mesleği hem de parti çalışmaları nedeniyle tanınan yerel milletvekili adayı olarak katkıda bulunmak istiyorum. Herkesin de bildiği gibi bölgemizde yıllardır süren rant, talan, yolsuzluk, yoksulluk ve hukuksuzluk düzenine karşı, CHP"liliğimden hiç bir şekilde taviz vermeden “Tekel işçilerine destek”ten, “Gazetecilerin özgür basın yürüyüşüne” kadar her türlü siyasal mücadelenin içerisinde yer aldım. Sağlık alanında hem kamu hem özel sektörde, meslek örgütlerinde ve yerel siyasette edindiğim bilgi birikimimle parti politikalarına katkı sunabilecek tecrübeye sahibim. 40 yıllık İstanbul 3. bölgeli ve 40 yıllık CHP"li olarak İstanbul 3. Bölge"den milletvekili aday adayıyım.”

Ali Şeker Kimdir?

1968 yılında Sivas'ta doğan Op. Dr. Ali Şeker, 1973 yılında bu yana İstanbul"da yaşıyor. İstanbul Üniversitesi Cerrahpaşa Tıp Fakültesi'ni 1991"de bitiren Şeker, 1991"de Erzincan'ın İliç ilçesi Merkez Sağlık Ocağı'nda mecburi hizmete başladı. 1992-1993 yılları arasında İliç Devlet Hastanesi Başhekimliği ve İliç Sağlık Grup Başkanlığı görevlerini yürüttü. Mecburi hizmet döneminde yaptığı çalışmalar ve 1992 tarihinde meydana gelen Erzincan depreminde, yerli ve yabancı ekiplerle birlikte yürüttüğü Arama Kurtarma Acil Yardım faaliyetleri, İliç Kaymakamlığı tarafından takdirname ile ödüllendirildi. 1993 yılında Tekirdağ'ın Malkara ilçesinde görev yaptıktan sonra, tıpta uzmanlık sınavını kazanarak Taksim Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde Genel Cerrahi İhtisasına başladı. 1997"de Genel Cerrahi Uzmanı oldu. 1998 yılında Ağrı Doğubeyazıt Devlet Hastanesi'nde Başhekimlik yaptı. 1998-2001 yılları arası Bakırköy Devlet Hastanesi'nde; daha sonra Bağcılar Semt Polikliniği, Bahçelievler Semt Polikliniği ve Esenyurt Semt Polikliniği"nde görev yaptı.

2001-2003 yılları arasında Büyükçekmece Devlet Hastanesi'nin kuruluşunda Genel Cerrahi Uzmanı olarak çalıştı. 1998-2003 yıllarında Bakırköy, Bağcılar, Bahçelievler, Esenyurt ve Büyükçekmece"yi kapsayan görevleri nedeniyle İstanbul 3. Bölge"nin hemen hemen tamamında sağlık hizmeti verdi.

2000 yılında Büyükçekmece'de kurduğu 2000 Cerrahi Tıp Merkezi'nin sahibi ve Başhekimi olarak görev yapıyor. 2008 yılında Büyükçekmece ilçesinde vergi rekortmenleri arasında yer aldı. Çok sayıda mesleki örgüt ve sivil toplum kuruluşunda da aynı anda görev alan Op. Dr. Ali Şeker, öğretmen Sevim Şeker ile evli ve 3 çocuk sahibi.

STK"LARDAN DESTEK!

İstanbul 3. Bölgede günlük olarak yayınlanan HABERDAR gazetesi de HALKIN ADAYI DR. ALİ ŞEKER kampanyası başlattı.

HABERDAR gazetesi ve www.haberdar.com.tr haber sitesi Genel Yayın Yönetmeni Mehmet Mert "Söyler misiniz bana; Ali Şeker kadar herkesin işine koşan, iyi gününde kötü gününde herkesin yanında olan, hakikaten karşılıksız CHP"li olan ve her dönem CHP"ye destek veren başka bir partili var mı? Eğer bölgemiz Ankara"ya bir vekil gönderecekse o önce Ali Şeker olmalı." Diyerek bu kampanyayı Ali Şeker"in fazlasıyla hak ettiğini söyledi.

Öte yandan Büyükçekmece ve Beylikdüzü"nde yer alan bir çok Sivil Toplum Kuruluşu CHP Genel Merkezi"ni faks yağmuruna tutarak Dr. Ali Şeker"in kesinlikle TBMM"nde bulunması gerektiğini belirttiler. Şeker"in Ankara ile vatandaş arasında bir köprü vazifesi üstleneceğini kaydeden STK"lılar Ali Şeker"de bir milletvekilinde olması gereken bütün özelliklerin fazlasıyla yer aldığını ve örnek bir dürüst politikacı olduğuna dikkat çektiler