Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı ile Kalkınma Bakanlığı tarafından satın alınan evin tapusunu Hatice Belgin'in kızı Ceylan Belgin ve eşi Kadri Belgin'e teslim etti.

"Şehitler sadece ailelerinin değil, hepimizin şehitleridir" diyen Bakan Yılmaz, patlamada yaşamını yitiren Hatice Belgin'in bir sembol haline geldiğini belirterek, "Ceylan kızımızla Hatice Belgin şehidimizin eşi burada. Mehmet Çubuk şehidimizin kardeşi de burada. Onlar da yine çok elim bir terör saldırısında hayatını kaybettiler, şehit oldular. Hepsi bizim için çok aziz, çok değerli fakat Hatice Belgin hanımefendi aynı zamanda annemiz adeta bir sembol haline geldi. Sadece Bingöl için değil, tüm Türkiye için bir sembol oldu. Bir kadın olduğu için bir anne olduğu için. Anneliğin o koruyucu, o merhamet edici tavrını en açık, en net bir şekilde ortaya koyduğu için bütün milletimize mal oldu. Başbakanımızın bilgisi dahilinde, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığımız ile çok mütevazi bir minnet davranışında bulunduk. Bu kesinlikle hiçbir zaman şehitlerimizin yaptığı fedakarlığı karşılamaz, bunun gayet iyi farkındayız. Ama biz de minnet duygumuzu, şükran duygumuzu ifade etmek için bunları gerçekleştiriyoruz" dedi.

Devlet ve hükümet olarak şehit aileleri için ellerinden gelen imkanları sonuna kadar değerlendireceklerini ifade eden Bakan Yılmaz, terör saldırılarında şehit olan sivil vatandaşların da hukuki olarak şehitlik statüsüne kavuşması için yasal düzenleme yaptıklarını söyledi.