ABD'nin New York kentinde otel temizlik görevlisine cinsel saldırı suçundan aklanan eski Uluslararası Para Fonu (IMF) Başkanı Dominique Strauss-Kahn, Fransa'ya dün geri döndükten sonra danışmanı aracığıyla yaptığı açıklamada, görüşlerini kamuoyuyla paylaşacağını belirtti.

Paris'e ayak bastığından bu yana Fransız basınının yoğun ilgisinden sıkılan Strauss-Kahn, iletişim danışmanı Anne Hommel aracılığıyla yaptığı açıklamada, iki hafta içinde kamuoyuna görüşlerini açıklayacağını söyledi.

Hommel, Strauss-Kahn'ın, Paris'teki lüks evinin önünde basın ordusuna yaptığı açıklamada, gazetecilerin artık diğer komşuları ve iş yerlerini de daha fazla rahatsız etmemelerini ve eski IMF başkanının evinin önününden ayrılmalarını istedi.

New York'ta hakkında açılan dava düşmesine rağmen Strauss-Kahn, Tristane Banon adlı Fransız gazeteci-yazar kadının açtığı davayla ilgili olarak Fransız yargısına ifade verecek.

31 yaşındaki Banon, yaptığı şikayet başvurusunda, ''Strauss-Kahn'ın, dokuz yıl önce kendisine tecavüz girişiminde bulunduğu'' iddia etmişti.

Sofitel Oteli oda temizlik görevlisi Gineli kadının iftirasına uğrayarak 14 Mayıs'ta tutuklanan Strauss-Kahn hakkındaki dava, Yüksek Mahkeme Yargıcı Michael Obus'un kararıyla 23 Ağustos'ta düşürülmüştü.

Geceliği 3000 dolar olan otel süitinin temizlik görevlisi Gineli Nafissatu Diallo'nun (32) iftirasına uğrayan Strauss-Kahn, Fransa'da 2012 cumhurbaşkanlığı seçiminin en güçlü adaylarındandı.