Guardian gazetesinin haberine göre, piyasa uzmanları Noel sırasında bir milyon dolayında iPad ve Kindle'ın hediye olarak satın alındığını tahmin ediyor.

Teknoloji devrimi, İngiltere basınında on yıllara dayanan bazı gelenekleri artık ortadan kaldırıyor.

NOEL GELENEĞİ BİLE DEĞİŞTİ

İngiltere'de iş hayatının neredeyse tamamen durdurduğu Noel günü gazetelerin çıkmaması, 1912'den bu yana devam eden bir gelenek. Ancak bu gelenek dün ilk kez Sunday Times gazetesi tarafından dijital platformda bozuldu. Sunday Times, Noel günü bir internet baskısı çıkardı.

Guardian'daki haberde, kağıda basılı gazete satışlarının geride bıraktığımız yıl içinde İngiltere'de yüzde 10 oranında düştüğü bildiriliyor.

SATIŞLAR DÜŞÜYOR

Bundan 50 yıl önce Daily Mirror ve Daily Express gibi ulusal gazetelerin tirajları 4 milyonun üzerinde seyrederken, günümüzde İngiltere'nin en çok satan gazetesi Sun'ın tirajı 2 milyon 6 yüz bin ile sınırlı.

Kağıt baskıda müşteri kaybeden gazeteler dijital ortamda açığı kapatmaya çalışıyorlar. Örneğin Daily Mail'in kağıt baskısı 2 milyon satarken, gazetenin internet sitesine günde 5 milyon ziyaretçi uğruyor. Fakat Guardian, gazetelerin internet baskılarından elde ettikleri gelirin çok daha düşük olduğunu ve defterlerini kâr hanesinde tutmakta zorlandıklarını vurguluyor.