Edinilen bilgilere göre, Kazan dairesinde belirlenemeyen bir sebepten çıktığı belirtilen yangın rüzgârında etkisi ile ana binaya sıçradı. Ana bina çevresinde bulunan patlayıcı maddelerin yangın sebebi ile patlaması sonucu çevreye sıçradı. Retek AŞ"ye ait hurdalığa sıçrayan yangın kısa sürede atık maddelerinin kâğıt olması nedeniyle büyüdü.
Nazilli Belediyesi ve Kuyucak İtfaiyesine ait itfaiye araçları ve Orman İşletmeye ait 2 arasöz ile 1 helikopterin ve çok sayıda yangın söndürme işçisi ile yangına müdahale ediliyor. 1989 yılından bu yana 12 bin metrekarelik açık alanı ve 5 bin metrekare kapalı alanı ile üretim yapan Retek Selülöz Geri Dönüşüm Endüstrisi Ana binası hariç tüm alanı yandı.
6 itfaiye aracı 2 arasöz ve 1 helikopterin müdahale ettiği yangın 2 saatte kontrol altına alınan yangın soğutma çalışmalarına devam ediliyor. Fabrikanın etrafında evleri olan vatandaşlar korkulu gözlerle yangını izledi. Polat Güven`e ait olduğu belirtilen fabrikadaki yangında Bayram tatili nedeni ile işçilerin bulunmaması sevindirirken fabrikada büyük çaplı maddi hasar oluştu. Yangınla ilgili soruşturma devam ediyor.