Beşiktaş'ın Borussia Dortmund'dan kiralık olarak kadrosuna kattığı Shinji Kagawa, sergilediği performansla beklentileri fazlasıyla karşıladı. Alman ekibinde uzun süre forma giymemiş olması nedeniyle, nasıl bir oyun sergileyeceği merak konusu olan hatta sakat olduğu dedikoduları bile ortaya atılan tecrübeli futbolcu, tüm soru işaretlerini sildi.

Kagawa yeniden doğdu

Siyah-beyazlı ekipte sorumluluk alan, kritik anlarda topa girerek maçların sonucuna etki eden bir görüntü sergileyen Kagawa, kendisi açısından da yeni bir sayfa açtı. Türkiye'deki futboluyla yeniden eski günlere dönmenin sinyalini veren Japon futbolcu, uzun bir sürenin ardından tekrar milli takıma çağrılarak da bu başarısını taçlandırdı.

Sezon öncesinin bir kısmını kaçırabilir

Japonya'ya yaptığı ziyarette, Beşiktaş Başkanı Fikret Orman, sezon sonunda futbolcunun bonservisini alacaklarını açıkladı. Japonya Milli Takımı'nın bu sene, Copa America'ya davetli olarak katılacak olması durumundan kaynaklı orta çıkacak sonuca da değinen Orman, futbolcunun bonservisini almaları durumunda Kagawa'nın bu turnuva için gitmesine izin vereceklerini söyledi. 14 Haziran-7 Temmuz arası dönemde düzenlenecek dev organizasyona gitmesi, Kagawa'nın sezon öncesi kampının bir bölümünde takımdan ayrı olması ihtimalini doğuracak.

Sportifin dışında ticari yönü de var

Öte yandan Japon basınında Fikret Orman'ın ziyaretiyle ilgili yapılan değerlendirmelerde, Beşiktaş'ın Kagawa'yı sadece sportif açıdan değil, ticari açıdan da olumlu yönü nedeniyle transfer ettiğine dikkat çekilerek, futbolcunun üzerinden gelir elde edilmek istendiği de belirtildi.

(Onur Dinçer / Skorer)