Dallas Morning News Gazetesi"nin haberine göre olay, Teksas eyaletine bağlı South Oak Cliff High kasabasında meydana gelen olay, okulun basketbol takımıyla ilgili puan düzeltme kararı için hazırlanan bir raporla patlak verdi.

Lise basketbol takımını en az iki galibiyetinin iptal edilmesine de neden olan rapor büyük bir bir skandalı ortaya çıkardı. Buna göre South Oak Cliff High Lisesi"nde bazı öğrenciler, o zamanki müdür Donald Moten tarafından en az iki defa kafes dövüşüne zorlandı.

Rapora göre, 2003-2005 yılları arasında meydana gelen dövüşlerden diğer okul personeli de haberdar olduğu halde hiç kimse olayı ihbar etmedi. O tarihlerde okulda görevli bir öğretmenin ifadesine dayanılarak hazırlanan rapora göre, ilk olayda, kavga eden iki öğrenci, müdürün talimatıyla öğrenci soyunma odasında bulunan ve depo olarak kullanılan demir bir kafesin içine sokuldu. Öğretmenin ifadesiyle, “öğrenciler aralarındaki anlaşmazlığı kafes içinde çözmeye zorlandı.”

Angela Williamson adlı bir veli ise, bir gün eve gelen oğlunun, iki arkadaşının kafeste dövüştürüldüğünü anlattığını bildirdi. Williamson"un oğlunun ifadesine göre, 2004 yılında oğlu ile başka bir öğrencinin kavga ettiğini gören müdür, okul personeline dönüp “aralarındaki meseleyi kafeste halletsinler” talimatı verdi. Bunun üzerine Bayan Williamson"ın oğlu ile diğer öğrenci kafese sokuldu. Öğrenciler en az 10 dakika yumruklaşırken, kafesin çevresine toplanan öğrenciler de alkış tutup sloganlar attı.

Yüzü ve elleri şişmiş halde eve gelen oğlunu gören Williamson, oğlunu derhal başka bir okula naklettirirken, durumu da müfettişlere bildirdiğini ancak bir sonuç alamadığını kaydetti.

Benzer olaya en az bir kez daha tanık olduğunu söyleyen bir öğretmen ise, bizzat görmemekle beraber okul personelinin başka kafes dövüşlerine de tanık olduğunu söylediklerini belirtti.

Raporda, dövüşe zorlanan çocukların yaralanıp yaralanmadıkları veya tıbbi yardım alıp almadıkları belirtilmedi. Bugün emekli olan eski müdür iddiaları kabul etmezken, olayı soruşturmakla görevlendirilen Müfettiş Michael Hinojosa ise, “kafesin içinde bir şeyler meydana geldiğinin” kesin olduğunu söylemekle yetindi.

MİLLİYET