Yaklaşık 30 yıldır, önceleri nohut büyüklüğünde olan guatrının her geçen gün biraz daha büyüdüğünü anlatan Kurtulmuş, ağrısı, sızısı olmadığı için doktora çok sık gitmediğini dile getirdi. Ameliyat olmaktan da korktuğu için hastanelerden kaçındığını ifade eden Kurtulmuş, ancak günden güne büyüyen guatrının artık nefesini etkilediğini ve yatmasını da zorlaştırdığı için ameliyat olmaya karar verdiğini anlattı.
Kurtulmuş'un doktoru Turgut Özal Tıp Merkezi Endokronoloji Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. İbrahim Şahin de, Kurtulmuş'un kendilerine yaklaşık bir hafta kadar önce solunum şikayetiyle geldiğini belirtti. Hastalarının çok büyük guatrı bulunduğunu vurgulayan Şahin, son yıllarda Türkiye'de tuzların iyotlandığını ve bu kadar büyük guatrların görünmediğini söyledi.
Zaman zaman iyot eksikliği olan endemik bölgelerde büyük guatrların görünebildiğini dile getiren Şahin, Kurtulmuş'un günden güne büyüyen guatrının soluk borusunu sıkıştırarak hastanın soluk almasını güçleştirdiğini ifade etti. Bu tür guatrların boyundaki kemik yapısına da baskı yaparak kemikleri güçsüzleştirebildiğini anlatan Şahin, ayrıca tiroidin fazla çalışmasıyla başta kalp olmak üzere çeşitli organlara zarar gelebildiğini kaydetti.
Şahin, ayrıca bu tür guatrların kansere de dönüşebildiğini sözlerine ekledi. Kurtulmuş'un guatrı, ameliyatla alındı.