İspanyol Canal Plus televizyonu, Fenerbahçe"nin Büyükşehir Belediye maçındaki futbolunu skandal olarak değerlendirdi. Sarı-lacivertli oyunculara “sahada gezinen 11 ruh adam” yakıştırmasını yapan yorumcular, “Fenerbahçeliler çim sahada kafaları kopmuş tavuklar gibi geziniyorlardı” ifadesini kullandılar. 90 dakika bitmeden sahayı terkeden Alex ve Güiza"yı “takımını yarı yolda bırakan zavallılar” olarak yorumlayan İspanyollar, bu olayın La Liga"da olması halinde iki futbolcunun da ağır cezalar alabileceğini iddia ettiler. Aragones"e “Fenerbahçe"yi yok etmiş” eleştirisinde bulunan yorumcular, taraftarların ve yönetimin halen İspanyol hocaya ve futbolculara nasıl katlandığını anlamadıklarını söylediler.
Bu arada İspanyol basını da Fenerbahçe ve Aragones"e geniş yer ayırdı. Sarı-lacivertli kulübün bu sezonki tek şansının artık Türkiye Kupası olduğunu belirten gazeteler, bu futbolla ligde şampiyonluğun imkansız hale geldiğini yazdılar.
İspanyol medyası ayrıca Fenerbahçe"nin Aragones ile devam etmesi halinde yapılacak tek şeyin önümüzdeki yılın planlaması olduğunu kaydetti, “Yönetimin bu durumu kamuoyuna açıklayarak güven ortamını sağlaması gerek” yorumunu yaptı.

MİLLİYET