Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan, “Kadınına bu önemi veren cumhuriyetimize minnettarız ve Türkiye Cumhuriyeti'nin mensubu olmaktan dolayı hepimiz gurur duyuyoruz” dedi.

AK Parti Kadın Kolları Başkanlığı tarafından düzenlenen 'Türk Kadınına Seçme ve Seçilme Hakkı Tanınması'nın 75. Yıldönümü' etkinliği parti genel merkezinde gerçekleştirildi. Burada yaptığı Atatürk'ün 5 Aralık 1934'te Türk kadınının seçme ve seçilme hakkına kavuştuğunu ifade eden Erdoğan, böylece Türkiye Cumhuriyeti'nin bu hakkı birçok Avrupa ülkesinden önce kadınlarına tanıdığını söyledi.

TC MENSUBU OLMAKTAN GURUR DUYUYORUZ

Emine Erdoğan, referandumla yeni minare yapımını yasaklayan İsviçre'ye de göndermede bulunarak, “Kadınların seçme ve seçilme hakkına Fransa'da 1944, İtalya'da 1945, Yunanistan'da 1952 ve çok medeni dediğimiz İsviçre'de ise 1971 yılında kavuşabildiklerine ben özellikle dikkatlerinizi çekmek istiyorum. Elbette kadınına bu önemi veren cumhuriyetimize minnettarız ve Türkiye Cumhuriyeti'nin mensubu olmaktan dolayı hepimiz gurur duyuyoruz” dedi.

KİMSE ANADOLU KADINI KADAR ÖZVERİDE BULUNMADI

Emine Erdoğan, Cumhuriyet'in kuruluşunda Anadolu kadınının emeği olduğunu vurgulayarak, dünyada hiçbir milletin kadınının milletinin kurtuluşa ermesinde Anadolu kadını kadar büyük çabalar harcamadığını söyledi. Erdoğan, Türkiye'nin demokrasi sınavında, kalkınma yarışında ve istikametinde dün olduğu gibi bugün de Türk kadının eli olduğunu belirterek, “Kadınsız siyaset, kadınsız demokrasi, kadınsız yönetim sadece kadınlar için değil bütün toplum için eksikliktir; hem de büyük bir adaletsizlik ve haksızlıktır. Kadının eğitimden, üretimden, işgücünden, toplumdan, adaletten, siyasetten dışlanması, kadının toplumsal süreçlerin demokratik mekanizmaların dışında tutulması, toplumun gücünün yarısını yok etmek, yok saymak anlamına gelir” diye konuştu./yeni şafak