Bu arada sivil toplum örgütleri de oy üyelerin bilinçli oy kullanması amacıyla adayları tek tek konuk edip projelerini dinlemeye başladı. Aydın"da sayısal fazlalıkları nedeniyle daha çok ilgi gören kadınlar ise, seçim öncesi adeta ince eleyip sık dokumaya başladılar.
Adayları tanımak amacıyla programlar düzenleyen Türk Kadınlar Birliği Aydın Şubesi, DSP Aydın Belediye Başkan Adayı Zeynel Abidin Özmen"i konuk etti. Dernek Başkanı Saadet Kavasgil programların amacının üyelerin oy verecekleri adayı en iyi şekilde tanımalarını sağlamak olduğunu ifade etti.
Bayanların konuğu olan DSP Aydın Belediye Başkan Adayı Zeynel Abidin Özmen, “Bu gün birçok belediyede "Halk" kavramı yerine "müşteri" kavramı ile yönetim anlayışı pekiştirilmiş, "Bireysellik, özel alan, rantiye, ve yolsuzluk" kavramları yükselen değerler haline gelmiştir. Bir çok kişi seçilebilmek için akla hayale gelmeyecek her türlü şeyi vaat etmekte. DSP olarak kimseye yapamayacağımız şeyleri vaat etmiyoruz. Aydın Belediye Başkanı seçilmem halinde kesinlikle geçmişle kavga etmeyeceğiz. Aydın'a bir çivi dahi çakmış insanları minnetle anacağız” dedi.
Bayanların sorularını da cevaplayan DSP Aydın Belediye Başkan Adayı Zeynel Abidin Özmen, yerelden genele yaşanan her türlü sıkıntıyı en fazla kadınların çektiğini hatırlatarak, “Özellikle kaynakların doğru kullanılması anlamında ciddi projelerimiz var. Halkın 5 kuruşunu kimseye peşkeş çekmeyecek bir anlayışa görev vermenizi istiyorum” dedi.