Kocalarından ve ailelerinden gizli yaşayan kadınlar sığınacak yer bulmayınca Aydın'ın kenar mahallesinde kimsenin görmeyeceği bir parkta gecelediler. Çaresiz kaldıklarını ve Aydın Belediyesi'nin bu tutumuna bir anlam veremediklerini belirten kadınlar, başlarına bir kötülük gelmesinden endişe ettiklerini ve bu kış günü sığınabilecekleri bir yer olmadığını belirterek yetkililerden yardım istediler. Bayanların sığınma evinden çıkarıldığını doğrulayan Aydın Belediye Başkanı İlhami Ortekin ise yönetmelik
gereği bayanların süresi dolduğu için yuvadan çıkarıldığını söyledi.
Edinilen bilgiye göre, aile içi sorunlar nedeniyle evini terk eden 20 yaşındaki F.Ö., kocası tarafından şiddet ve kötü muamele gören 35 yaşındaki C.B. ve yine kocası tarafından şiddet ve kötü muamele gören 45 yaşındaki M.Ş. yaşadıklarına dayanamayıp Aydın Belediyesi Sığınma evine sığındılar. Belediye tarafından şartları uygun bulunarak sığınma evine alınan bayanlar bir süre burada sığındılar. Dün yuvadaki görevliler tarafından Belediye Başkanlığı'nın talimatıyla sığınma evinden uzaklaştırıldıklarını
iddia eden bayanlar, paraları ve gidecek bir yerleri olmadığı için kenar mahalledeki bir parkta gecelediler. Soğuk havada hasta olmamak için bir yerlerden buldukları battaniyeye sarılarak geceleyen bayanlar, hem soğukta hasta olmaktan hem de kaçtıkları kişilerin veya dışarıdaki kişilerin kendilerine zarar vermesinden korktuklarını söylediler.
Kendilerine önceden hiçbir tebliğ verilmediğini de belirten bayanlar, "Sabah yatağımızda yatıyorduk. Bize hiçbir tebliğ vermeden kendinize yer bulun demeden sığınma evinden çıkardılar. Biz şu an bu şekilde ortada kaldık. Ne yapacağımızı da bilmiyoruz. Bu ne biçim devlet anlayışı. Cebimizde para olmadığını, gidecek yerimizin olmadığını söyledik. Ancak hiç kimse bizi dinlemedi. Hayatta her şeyimizi kaybettik, ne yapacağımızı bilmiyoruz" dediler.
Bayanların yönetmelik gereği çıkarıldığını belirten Aydın Belediye Başkanı İlhami Ortekin, "Bu bayanların günleri doldu. Ve yönetmeliklere uygun olmadıkları için sığınma evinden çıkarılması gerekiyordu. Bu işin içinde de siyaset var. Bu konuda siyaset yapılmasına uygun görmüyoruz" dedi.