Kız çocuklarına ve her yaştan kadına "yapamazsın" diye kodlanan toplumsal cinsiyet rollerini futbol aracılığıyla kırmak misyonuyla düzenlenen turnuva, futbol aracılığıyla her yaştan 100 bin kadını sahaya çıkartmayı hedefliyor. 
 
İngiltere'de ‘Fare Network', Almanya ve Çin'de ‘Street Football World' ve İspanya'da ‘World Football Summit' ile uluslararası işbirliklerine dahil olan turnuva uluslararası arenada da ses getiriyor.
 
Turnuva kapsamında düzenlenecek ‘2019 Kurumsal Kupası' sponsorluklarından ve seyirci biletlerinden elde edilecek gelir ise, dezavantajlı bölgelerdeki kız çocuklarının katılacağı ücretsiz futbol kamplarına , kişisel gelişim ve toplumsal cinsiyet eşitliği eğitim giderlerine aktarılacak.
 
2016 yılında KAGİDER'in ‘Kadın Girişimci' yarışmasında ‘Finalist' olan ‘KIZLAR SAHADA', 2018 yılında imece'nin sosyal girişimcilik yarışmasında ‘Toplumsal Cinsiyet Eşitliği' alanında kazanan iş fikri oldu. 
Aynı yıl Dünya Futbol Zirvesi'nde ‘En İyi Kadın Futbol İnisiyatifi' alanında finalist olan ‘KIZLAR SAHADA', Türkiye genelinde çocuklar için futbol kampları düzenlemeye devam ediyor.
 
2018 yılında Adıyaman'da GAP bölgesinden gelen çocuklar için futbol kampı, Suriyeli Mülteci Çocuklar ve Giresun'daki Mülteci Çocuklar ile Futbol Kampı ve İstanbul'da Türkiye'nin kız çocuklarına özel ilk Futbol Yaz Okulunu gerçekleştirdi.