People dergisi tarafından dünyanın en güzel 50 insanı arasında gösterilen Kevin Costner, THY reklam filmi çekimi için geldiği İstanbul'da sorularımızı yanıtladı.

Yeni projeler dışında özel hayatına dair detayları da anlatan iki Oscar ödüllü aktör, "Tanıştığım Türk kadınları son derece akıllı, gerçeklerin ve dünyada neler olup bittiğinin farkında kadınlardı. Gayet güzel, hoş ve egzotik hanımlar. Ben kadınları hep sevmişimdir zaten. Güveniyorum kadınlara... Eğer sen de onlara sadıksan, seni ciddi şekilde korurlar" dedi.

Oscar ödülü var. Gerçek adı Kevin Michael Costner. 54 yaşında, Oğlak burcu. ıki kızı, iki oğlu var ve evli...
“Bodyguard”da Whitney Houstan"ı koruyan, “Allah herkese böyle bir koruyucu nasip etsin” dedirten kişiyi beklediğim sıradan bir gün!
Önce menajeri geldi, “Çekimler yeni bitti. Çok yorgun ve hâlâ jet lag durumunda. Sizi bekleteceğiz biraz” dedi. Biraz dediği en az bir saat tabii... “Problem değil ” dedim gülümseyerek. Sonra menajer Tim tekrar geldi; Kevin “Olmaz öyle şey bekletmeyelim, ayıp” demiş, onu haber verdi. Sadece yakışıklı değil, bir de centilmen yani. Ve geldi...
Reklam filminden, uçak korkusundan, erkek arkadaşları yüzünden kızının artık kendisiyle gezmek istememesinden; özetle her şeyden biraz konuştuk. Kevin Costner evine ve ailesine bağlı bir erkek çıktı! Bir de tüyo aldık erkekler için: Kadınlara sadık olursan seni her daim korurlar.

Bu Türkiye"yi ikinci ziyaretiniz... Ama ilk seferinde oyuncu kimliğinizle değil, müziğinizle gelmiştiniz. Tekrar burada olmak nasıl bir duygu?
- Bir yere ilk kez gittiğinizde ne ile karşılaşacağınızı bilemezsiniz. Türkiye"ye ilk gediğimde o kadar iyi karşılanmayı beklemiyordum açıkçası, çok güzeldi. Tekrar teklif edildiğinde çok rahat karar verebildim bu yüzden. ınsanların bana
davranışı karar vermemi kolaylaştıran bir etken oldu.

THY reklam filminde rol alma teklifi ilk geldiğinde ne düşündünüz?
- Türk Havayolları"nı biliyordum zaten. Global bir reklam olacağını ve 60 ülkede yayınlanacağını da biliyordum. ılk başta beni marka yüzü olarak düşündükleri için şaşırdım açıkçası... Gururlandım da...

Reklam senaryosunu nasıl buldunuz?
- Gerçekten çok güzel ve akıllı bir senaryo. Esprili... Bugüne kadar neden daha önce Hollywood"da beni böyle kullanmadıklarına şaşırdım.

STAR KAPRİSİ YAPMADIM

İki gün kaldınız sadece ve bu akşam da dönüyorsunuz. Ne bu acele? şehri gezme fırsatınız oldu mu bari?
- ış için geldim sonuçta. Buraya üç arkadaşımı getirdim beraberimde... 10 seneyi aşkındır arkadaşız. Onların da gezmesini, görmesini istedim. Ben çalışırken onlar gezdi. Ben akşam odama döndüğümde soruyorum onlara “Nasıldı, neler yaptınız?” diye. Benim ikinci gelişim zaten; bazı şeyler paylaşılmalı. Ben de ıstanbul deneyimimi onlarla paylaştım.

Sizi ikna etmek kolay mı oldu, zor mu? Dünya starı kaprisi yaptınız mı?
- Hayıırrr... Buradaki ilişkilerimiz çok iyi. Türkiye"ye ilk geldiğimde öyle güzel karşılanmak çok hoştu. Ben de aynı şekilde cevap vermeye çalıştım elimden geldiği kadar. O yüzden zor olmadı bence.

Sinema oyuncusu olarak reklamlarda rol alma konusunda ne düşünüyorsunuz?
- Normalde reklamlarda oynamıyorum. 20 sene önce bir Apple reklamında oynamıştım... Zaten THY reklamının yüzü olmak Türkiye ile girdiğim ilginç bir ilişki oldu. Beklemiyordum böyle bir şey. Hiç aklıma gelmemişti daha önce...

İlginç derken...
- Aslında reklamlarda rol almaktan öyle çok hoşlanan biri değilim, fakat arkadaşlarımı desteklemeyi seviyorum. Kişisel ilişkilerim var burada. Kendim, adım ve ürün hakkında iyi hissedeceğim bir iş bu...

YÖNETMENLİK YAPMAK İSTİYORUM
Biraz da sinema... Birçok ödül aldınız, Oscar sahibisiniz. “Kurtlarla Dans”, “Bodyguard” gibi unutulmaz filmleriniz var. 2009 ya da 2010"da yeni film olacak mı?
- Evet. Filmde rol almak değil de, yönetmenlik yapmak istiyorum. Ne yapacağımı da bilmiyorum açıkçası. Belli değil henüz. Sadece istiyorum.

Bildiğiniz bir Türk filmi var mı? Ya da yönetmen?
- Hayır. Ne yazık ki yok.

Hmmm...
- Yapma öyle, gurur duymuyorum tabii ki... Ama vaktim olmadı hiç.

Bir aktör olarak birçok role bürünüyorsunuz. Hayatınızın içinde de baba, eş, yönetmen, oyuncu, müzisyen gibi birçok rolünüz var. Hepsi aynı anda nasıl gidiyor?
- Baba olmak ya da birinin eşi olmak tabii ki hayatımdaki en önemli şeyler... Önceliklerim bunlar ama çalışmak da zorundayız. Bazı erkekler işlerinin arasında boğuluyor fena halde... Çocuklarım beni aktör ya da bir film yıldızı olarak görmüyor ki, baba olarak görüyorlar. Kendimi de bu şekilde tanımlıyorum o yüzden.

Hobileriniz de var: Müzik, binicilik...
- Hobilerim benim tutkularım. Bir aileniz varsa aklınıza esen her şeyi de yapamıyorsunuz, ama ayarlayabiliyorsunuz. Mesela müzik, bir şekilde yapıyorum. Ailemi de yanımda gezdiriyorum. Bu da benim hayatımla ilgili ilginç bir şey. ışime ailemi de getiriyorum. Genelde çoğu insan yapamaz bunu. Sen mesela kalkıp da kocanı ofisine götürüp tutamazsın orada bütün gün. “Bu ne yapıyor burada” diye sorarlar sana. Bazen çekimlerim esnasında annemler de gelir ziyarete. Böylece her şeyi bir güne sığdırabiliyorum işte...

TÜRK KADINLARI SON DERECE AKILLI


Veeee merakla beklenen soru: Kadınlar hakkındaki düşünceleriniz?
- Türk kadınları ile başlayayım o zaman. Tanıştığım Türk kadınları son derece akıllı, gerçeklerin ve dünyada neler olup bittiğinin farkında kadınlardı. Gayet güzel, hoş ve egzotik hanımlar. Ben kadınları hep sevmişimdir zaten. Benim şirketimde de daha çok kadınlar çalışıyor. Güveniyorum kadınlara... Sadıklar ve aynı zamanda da hırslılar. Koruyucular. Eğer sen de onlara sadıksan, seni ciddi şekilde korurlar.

Hırslı dediniz. Kadınların hırsı bazen tehlikeli olabiliyor. Çekinmiyor musunuz bundan hiç?
- Hayır. Ne olursa olsun kadınların olaylara bakış açısını hep sevmişimdir.

Son soru: Türkiye"nin nasıl bir yeri/imajı var sizde?
- Sinemanın yanı sıra müzikle de çok uğraşıyorum. Türkiye"ye ilk gelişim bu şekildeydi hatta, siz de biliyorsunuz. Türkiye benim için o yüzden çok özel; beni müziğim için çağırmışlardı ilk... Bunu hiç unutmayacağım.

Ben de kaslı ve güçlü bir sevgiliydim eskiden

E iyi ama her şeyi aynı anda yapmaya çalışırken çuvalladığınız olmuyor mu hiç?
- ınsanlar hayatlarını nasıl yaşıyorlar bilmiyorum, ama bana göre her şey mümkün. Her zaman her şey mükemmel olmuyor tabii, ama imkansız diye bir şey olduğunu da çok düşünmüyorum. Bir konuda başarısız olursam, bu beni asla korkutmaz. Bir şekilde tekrar denerim.

Ailenizi her yere götürüyor musunuz hakikaten? Eşiniz tamam da, ya çocuklar?
- Çekim için üç ay gidiyorsam, ailem de benimle geliyor. Karımı ve çocuklarımı yanımda tutabiliyorum bu şekilde. Kızım biraz büyüdüğü için benimle gelmeyi çok istemiyor artık. Erkek arkadaşı falan var. Ben de eskiden birilerinin erkek arkadaşıydım halbuki. Ne güzel günlerdi. Ben de kaslı, güçlü ve genç bir erkek arkadaştım. Bendim eskiden onların aklındaki erkek, ama artık değil galiba. Büyüdüler!

Eskiye bir hasret var yani...
- E var tabii biraz.

Herkesin tanıdığı bir yıldız seçtik

Türk Havayolları"nın Kevin Costner"lı reklam filmi ne zaman yayınlanacak?
- Ocak ayı sonunda ya da en geç şubat başında.

Dünya çapında bir yıldızı reklam filminde oynatma fikri ne zaman çıktı ortaya?
- THY-Star Alliance ortaklığı başladığı zaman.

Neden özellikle Kevin Costner?
- ıstedik ki insanlar o yıldızı gördüklerinde, bir kişi bile “Bu kimdi?” demesin, herkes bir bakışta tanısın.

Kevin Costner"ı ikna etmek nasıldı? Süreç zorladı mı sizi?
- Kevin Costner kolay anlaşılabilen bir yıldız.

Kriz söylemlerinin kesilmediği bugünlerde THY oldukça ciddi görünüyor reklam ve markalaşma konusunda... Bu iş için ayrılan bütçe nedir?
- Türkiye"de yaptığımız herhangi bir reklam filmi için harcanan paralardan çok fazla değil açıkçası. Ortalama 200-300 bin dolar diyelim. Kevin Costner için tabii ki bir celebrity cost"umuz var. Ama sözleşme gereği söyleyemem.

Hürriyet