Eğitimciler Birliği Sendikası (Eğitim- Bir- Sen) Aydın Şubesi Kadın Komisyonu Başkanı Hediye Yeğen, ''Türk kadını artık karar alma ve uygulama mekanizmalarında daha fazla söz sahibi olmak istemektedir'' dedi.
Yeğen, Turistik Park tesislerinde sendikanın kadın üyeleri ile ''8 Mart Dünya Kadınlar Günü'' dolayısıyla düzenlediği basın toplantısında, kadının ihmal edildiği bir toplumun varlığını sağlıklı bir şekilde sürdürmesinin mümkün olmadığını söyledi.
Geleneksel Türk toplumunda, kadının daima batı ve doğudaki diğer örneklerine göre oldukça ileri sayılabilecek bir konumda bulunduğunu belirten Yeğen, şöyle konuştu:
''Hayatın her alanında tutunmaya çalışan, bunu yaparken gerçekten çok büyük sorunlarla boğuşan, adeta varlık yokluk mücadelesi veren kadınlarımız vardır. Türk kadınlarının bir çok alanda başarıdan başarıya koştuğu da bir gerçektir. Türk kadını artık karar alma ve uygulama mekanizmalarında daha fazla söz sahibi olmak istemektedir. Özellikle, eğitim düzeyinin yükselmesi, kadının iş hayatındaki yerini artırmakta ve konumunu güçlendirmektedir.''
Yeğen, Eğitim- Bir- Sen'in kadınların eğitim ve çalışma haklarının engellenmesine karşı çıktığını vurgulayarak, eğitim camiasının bütün çalışanlarını sendikalarına üye olmaya çağırdı.