Söke Kent Konseyi Kadın Meclisi başlattığı ikinci anket çalışmasını tamamladı. Söke"de kadınlara yönelir önemli verileri ortaya koyan ankette kadınlara yöneltilen sorularla Söke"de yaşayan kadınların ne kadar siyasetin içinde oldukları ve siyasete katılmak isteyen kadınların nelere ihtiyacı olduğu sorgulandı. Söke"nin 8 mahallesinde gerçekleştirilen ankette 231 kadınla yüz yüze yapılan çalışmada sonucunda 136"sı evli, 95"i bekar olan kadınlarla görüşüldü.
Yapılan çalışmada anket soruların yanı sıra kadınlarla sohbet de eden Kadın Meclisi üyeleri bir yandan da kadınların çeşitli sorunları hakkında bilgi edinme fırsatı buldular.
İlk anket çalışması ile kadınların Söke"de kadınlara yönelik istedikleri mesleki eğitim kursları ile ilgili çok önemli yol haritası belirlediklerini belirten Söke Kadın Meclisi Başkanı Hatice Sarınç; “Bu türlü anket çalışmalarını çok önemsiyoruz. Çünkü kadın meclisimizin faaliyetlerinde yol haritası vazifesi görüyor. Çıkan anket sonuçları kadınların isteklerine yönelik faaliyetler ve etkinlikler gerçekleştirmemizi sağladığı gibi beraber yönetme ve beraber çalışma şartlarını da hazırlamış oluyor” diye konuştu.
Ankete katılan kadınlardan 186"sı “Bir dernek, sivil toplum kuruluşu ya da partide çalıştınız mı?” sorusuna Hayır derken; sadece 45"i ise Evet yanıtını verdi. Ankete katılan kadınlara yöneltilen “Siyasetin içinde neden yer almıyorsunuz?” sorusuna cevaben "Ekonomik bağımsızlığım yok" diyen kadın sayısı 33 kişi olurken, "Kendimi yeterli bulmuyorum" diyen kadın sayısı 65, "Eşim ve ailem izin vermiyor" diyen kadın sayısı ise 25 oldu. Aynı soruya bunların dışında; “Düşünmedim, ilgilenmedim, çevrenin etkisinden, bu günkü siyasi koşullar benim düşüncelerimi desteklemiyor, ev işlerinden vakit yok, siyaset içindekilerin birbirleri ile olan dia loğu hoşuma gitmiyor, güven duymadığım için, anne sorumluluğum engel oluyor, yalan söylemek istemiyorum” diye cevap verenlerin sayısı ise 108 oldu.
Yapılan anket sonucuna göre; Koşulları uygun olsa kadınların 182"si yani %80 i kadın haklarını korumakla ilgili bir sivil toplum kuruluşuna üye olurdum diyor.
Anket çalışmasında anketörlerden biri olarak görev yapan Söke Kent Konseyi Kadın Meclisi Kültür-Sanat ve Eğitim Gurubu Başkanı Sevay Açıcı; anketin başarılı olduğunu belirterek, anketin genel olarak kadının siyaset ve sivil örgütlenmeye bakış açısını koyduğunu söyledi.