Ülke genelinde artan boşanma olayları nedeniyle Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından müftülüklerde oluşturulan Aile İrşad Büroları, yuvasının yıkılmasını istemeyen bayanların akınına uğruyor. Aydın Müftülüğü Aile İrşad Bürosu"nda ise Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından açılan kursları başarı ile tamamlayan bay ve bayan görevliler yuvasını korumak isteyen bay ve bayanlara hizmet veriyor. Görevlilere en fazla şikayet bayanlardan, kocalarının internet ortamında başka bayanlarla görüşmeleri konusunda şikayet geliyor.
Yapılan araştırmalara göre Türkiye'de sadece 2006 yılında 96 bin 450 yuvanın değişik nedenlerden dolayı çiftlerin boşanması sonucu yıkıldığını belirten Aydın Müftüsü Hıdır Bayrak, 2007 yılında ise sadece Aydın"da 1900 yuvanın yine boşanma nedeniyle yıkıldığını belirtti.
Aydın İl Müftüsü Hıdır Bayrak Başkanlığı'nda çalışmalarına devam eden İl Müftülüğü Aile Bürosu kendilerine yapılan her müracaatı gizli tutuyor. Eşiyle sorun yaşayan kişiler uzman din görevlileri ile ister yüz yüze, ister telefonla isterse elektronik posta ile görüşüp teknik destek almaya devam ediyor. Aydında yapılan istatistiklere göre, yuvasını korumak için Aile Bürosuna en fazla bayanlar müracaat ediyor. Bayanlar da en fazla yaygınlaşan internet kullanımı ile beylerinin başka kadınlarla internet ortamında görüşüp kendilerine ihmal etmesinden dert yanıyor.
Toplumun temel taşı olan aileyi korumanın hem milletin hem de ülkenin geleceği için çok önemli odluğunu belirten Aydın Müftüsü Hıdır Bayrak "Bilindiği gibi aile toplumun temel taşıdır. Aydın İl Müftülüğü olarak Aile İrşad ve Rehberlik Bürolarının hizmetleri ile yuvaların yıkılmasını önlemek için çalışıyoruz” dedi.
“İNTERNET ERKEKLERİ BOZDU”
Yapılan araştırmalara göre Aydın"da bayanları en çok rahatsız eden ve aile ilişkisini zedeleyen olaylar arasında internet, fiziksel ve psikolojik şiddet ve ekonomik yetersizlik yer alıyor. Özellikle kocalarından şikayetçi olan bayanlar, en fazla kocalarının değişik sitelerde bayanlarla internet ortamında görüşülmesinden şikayetçi oldukları öğrenildi. Çiftlerin boşanma sebepleri ve bayanların yuvayı terk etme nedenleri arasında erkeklerin bilgisayar aracılığı ile başka bayanlarla görüşüp gönül eğlendirmesinin en fazla konu olduğu öğrenildi.