ABD'li iki psikoloğun kaleme aldığı 'Kadınlar Neden Seks Yapar' kitabına göre kadınları yatağa götüren 237 farklı sebep var. Kitap 'kadınlar kiminle sevişir' sorusunu da yanıtlıyor.

Yaygın inanış şudur: 'Erkeklerin aklında sürekli seks vardır. Öte yandan kadınlar seksi pek az düşünür. Kadınlar ya sevgisini göstermek için, ya görevi olduğunu düşündüğü için ya da bebek yapmak için sevişir!' Oysa Teksas Üniversitesi'nden seks araştırmacısı Dr. Cindy Meston ve psikolog David Buss'un 1000'den fazla kadını kapsayan araştırmaları sonucu kaleme aldığı 'Kadınlar Neden Seks Yapar (Why Women Have Sex)' adlı kitaba bakılırsa buna inananlar fena halde yanılıyor. Zira kadınların sevişme sebepleri sadece romantik duygular veya üreme görevinden ibaret değil. Kitaba göre kadınların seks yapmak için 237 farklı nedeni var!
Tamamlanması üç yıl süren araştırmada ABD, Kanada, üç Avrupa ülkesi, Avustralya, Yeni Zelanda, İsrail ve Çin'den farklı etnik köken ve dinlerden toplam 1006 kadının 'Kadınlar Neden Seks Yapar' sorusuna verdiği cevaplar hayli şaşırtıcı. İki akademisyen kadınları yatağa götüren sebeplerin bazılarını şöyle sıralıyor: 'Tutku yüzünden; intikam amacıyla; acıdığı için; güzel bir yemek, hediye veya söze karşılık vermek için; fethetmek için; kendini güzel ve çekici hissetmek için; maddi çıkarlar için; kıskandırmak için; deneyim için; kariyer için; aşkını göstermek için; sevildiğini hissetmek için; zevk için; rahatlamak için; macera için; görevi olduğunu düşündüğü için; iyi hissettirdiği için; yalnızlıktan; sıkıntıdan...'

KADINLAR PARTNER SEÇİMİNDE DAHA TİTİZ
Görünen o ki kadınların sevişme sebepleri karşısındakini mutlu etmekten kendi egosunu güçlendirmeye, duygusallıktan zevke, çıkardan görev duygusuna kadar geniş bir yelpazeye yayılıyor. Ancak konu seks için partner seçmeye geldiğinde kadınlar erkeklere nazaran çok daha seçici davranıyor.
'İlk çağlardan bu yana erkeğin temel içgüdüsü soyunun devamını sağlamaksa, kadında aradığı tek özellik doğurganlık olacaktır. Doğurganlık da fiziksel özelliklerle bağlantılandırılır. Bu yüzden erkek, seks partneri seçiminde öncelikle kadının fiziksel görünümüne bakar' diyor Dr. Buss. Oysa kadının seks partneri seçiminde dikkate aldığı kriterler çok daha fazla. Çünkü kadın partner seçerken içgüdüsel olarak sadece ürümeye değil sonrasına da odaklanıyor. Farkında bile olmadan, genetik açıdan kendisine sağlıklı çocuk verecek, kendini ve çocuğunu koruyacak, yaşamının devamını garantiye alabilecek erkekleri çekici buluyor.
Buna göre, kadın ve erkeğin birbirlerinin genetik özelliklerini koklayabilmesi sebebiyle kadınların sevişmek için partner seçiminde erkeğin kokusu hayli önemli rol oynuyor. Öyle ki, araştırmalara göre kadının bir erkeği cinsel yönden çekici bulmasında kokunun görüntüden çok daha etkili oluyor.
Kadınların fiziksel olarak nasıl erkekleri çekici bulduğu sorusuna ise Dr. Meston şöyle yanıt veriyor: 'Kadınlar genel olarak uzun boylu, geniş omuzlu, tok sesli, belirgin çene ve kaş yapısı olan, simetrik yüzlü erkekleri çekici buluyorlar. Çünkü bu özelliklerin hepsi erkekte testosteron oranının yüksek olduğunun göstergeleridir. Testosteron statü, güç, kazanma potansiyeli gibi şeyleri yansıtır. Yani fiziksel olarak kadını koruyacak ve çıkıp antilop avlayıp eve getirecek kadar güçlü, nüfuzlu erkek karakterini yansıtan özelliklerdir.' Ancak Meston'a göre herkesin ayrıca kendine özgü çekicilik kriterleri de var. 'Herkesin kendine ait bir aşk haritası vardır' diyor Meston; 'Kimi kısa boylu erkekleri, kimi sarışınları, kimi esmerleri çekici bulur. 'Benim tipim' diye adlandırdığımız bu ideal tipse çocukluktan itibaren yaşadığımız deneyimlerin etkisiyle şekillenir.'
'Kadın Neden Seks Yapar' kitabı kadınların hep uzun soluklu ilişkiler tercih ettiği inancını yıkacak bilgiler de ortaya koyuyor. Dr. Meston, kadınlar sırf zevk için, macera için, farklı deneyimler yaşamak için de seks yaptığını söylerken, Dr. Buss da durumu şu sözlerle özetliyor: 'Kadınların, tıpkı erkekler gibi, kısa süreli, seks merkezli ilişkiler için geliştirdikleri kendilerine özgü stratejileri bile var!'

'Kadınlar Neden Seks Yapar' kitabından dikkat çekici rakamlar:
- Evli çiftler arasında kadınların yüzde 84'ü, erkeklerin ise yüzde 64'ü eşi seks istediğinde kendi istemese de 'görev duygusuyla' razı oluyor.

- Kısa vadeli ya da tek gecelik ilişkiler söz konusu olduğunda kadınların yüzde 63'ü tanıdıkları biriyle seks yapmayı tercih ediyor. Kadınların yüzde 37'si bir yabancıyı tercih ediyor.

- Kitaptaki araştırmalara göre kadınların 'Bütün iyi erkekler kapılmış, hiç adam kalmamış' lafını sık sık kullanmasının altında yatan sebep, kadınlarda yoğun olarak görülen 'komşunun tavuğu komşuya kaz görünür' sendromu. Zira uzun vadeli ilişkiler yaşayan erkekler bir başka kadın tarafından test edilmiş ve onaylanmış anlamına geliyor. Bu sebeple ilişkisi olan erkekler kadınlara daha cazip görünüyor. Kadınların yüzde 38'i ilişkisi olan bir erkeği ayarttığını söylüyor.

- Öpüşme, 'yatağa giden yol'da kadınlar için önemli bir etkiye sahip. Cinsel çekimde kokuyu görüntüden üstün tutan kadınlar öpüşürken aldıkları tat ve kokuyla kararını veriyor. Erkeklerin yüzde 53'ü hiç öpüşmeden seks yapabileceklerini söylerken bu oran kadınlarda yüzde 15'e düşüyor./akşam