Bunun için Aydın"daki kadın dernekleriyle bir araya gelen Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu, kurulacak olan kadınlar meclisinde Aydın"ın bir çok sorununu görüşerek farklı bir gözle kentin sorunlarını çözüm arayışı içine gireceklerini belirtti.

Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu, başkanlık makamında Türk Kadınlar Birliği, Türk Kadınlar Konseyi, Kadın Hakları Koruma Derneği, İŞKAD Derneği, Aydın Ticaret Borsası Bayan Girişimciler Birliği, Aydın Lions Klübü, Efeler Lions Kulübü, Aktif Emekli Kadınlar Derneği, Ev Eksenli Kadınlar Derneği ve birçok kadın derneklerinin temsilcileri ve üyeleri ile bir araya geldi.

Aydın Belediye Başkanlığı görevini devraldığında şehrin sorunlarını bazen bir başkan, bazen bir kadın gözüyle bakacağını açıklayan Aydın Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu, şehrin sorunlarını kadın gözüyle çözmek için harekete geçti. İlk olarak Aydın"daki kadın dernekleriyle bir araya gelen Başkan Çerçioğlu burada yaptığı konuşmada önceki günlerde kadın Belediye Meclis Üyeleri Saadet Kavasgil, Sümran Ünal ve Şehnaz Bağcı ile bir araya gelerek bu konuyu görüştüklerini söyledi.

Şehrin sorunların çözümünde bayanlarında görüşüne ihtiyacı olduğunu belirten Başkan Özlem Çerçioğlu, “Yaptığımız toplantıda her kadın sivil toplum örgütlerinin temsilcilerinden oluşan Kadınlar Meclisi"ni oluşturmak için fikir birliğine vardık. 2010 yılının ilk aylarında bunun startını vermek istiyoruz. Kadınlar Meclisi"nde çok güzel kararlara imza atacağımızı düşünüyorum. Bu tür bir organizasyonla kadınların çözemeyeceği sorun yoktur diye düşünüyorum. Bu mecliste yer alacak olan veya yer almayacak olan kadınlarımız şehrin sorunlarıyla ilgili düşüncelerini bizlere her zaman aktarabilirler. Çünkü bu şehri hep birlikte yönetip, geliştireceğiz. Aydın"ın daha ferah, daha yüksek seviyede yaşam standardına ulaşmış bir şehir olması için herkesin görüşüne ihtiyacımız var” dedi.